free download 78 travel guides written by experts

Enel este inclusă în Top 20 de companii care schimbă lumea, conform clasamentului realizat de publicaţia Fortune

• Grupul Enel este singura companie de utilități și singura companie italiană din clasament

Roma – Enel ocupă poziția 20 în clasamentul publicației Fortune, ”Companii care schimbă lumea”, un top care include cele mai importante 50 de companii din lume care au avut un impact social pozitiv în urma activităților pe care le întreprind conform strategiei și operațiunilor lor de business.

Grupul Enel este singura companie de utilități și singura companie italiană care a fost inclusă în clasament. Este a doua oară când compania Enel este inclusă în topul ”Companiilor care schimbă lumea”, prima clasare fiind în 2015.

Enel logo

Publicația a lăudat Enel pentru asumarea angajamentului de a contribui la eliminarea emisiilor de CO2 până în 2050. Potrivit informațiilor Enel din 2016, grupul produce deja 46% din energia folosită fără emisii de CO2. Printre proiectele majore ale grupului, Fortune a menționat Cerro Pabellón, prima centrală geotermală din America Latină, și hub-ul Vehicle-To-Grid (V2G) din Danemarca, ce canalizează surplusul de energie provenit din mașinile electrice înapoi în rețeaua principală de energie. Hub-ul V2G este un exemplu al cooperării Enel cu startup-uri inovatoare, în aproape 80 de proiecte din toată lumea.

„Suntem extrem de încântaţi să fim recunoscuți încă o dată în clasamentul Fortune „Companii care schimbă lumea”, pentru reuşitele noastre în sfera sustenabilităţii și a inovaţiei”, a spus Francesco Starace, CEO-ul Enel. „Prin strategia noastră de dezvoltare sustenabilă, digititalizare și lupta împotriva schimbărilor climatice, suntem în fruntea tranziției energetice și a afacerilor durabile. Succesul nostru nu este legat numai de rezultate economice, dar și de abilitatea de a livra soluții și impact pozitiv pe termen îndelungat în dezvoltarea economică și socială, creând valoare în comun, tangibilă pentru toate părţile implicate”.

Clasamentul „Companii care schimbă lumea” a fost realizat de publicația Fortune pentru a sublinia credința sa conform căreia, capitalismul ar trebui celebrat pentru puterea sa de a face bine. Fortune începe procesul cu un apel deschis pentru nominalizări din partea organizațiilor de business, academice și non-profit din toată lumea, în parteneriat cu, printre altele, FSG, o firmă de consultanță non-profit în sfera impactului social și cu Inițiativa de Valoare în Comun, o platformă globală pentru organizațiile care caută soluții de business pentru provocările sociale. O echipă de jurnaliști de la Fortune investighează fiecare candidat în mod independent.

Pentru prima dată, în această ultimă ediție, nominalizații din lista „Schimbă Lumea” sunt clasați în funcție de trei criterii: impact social cuantificabil, rezultate de business și gradul de inovare.

• Criteriul „impact social cuantificabil” definește scara și durabilitatea impactului pe care îl are compania pe o problema socială specifică;
• Rezultatele de business definesc profitabilitatea companiei, și
• Gradul de inovare este relativ altor companii care activează în aceeași industrie, cu accent pus pe parteneriate inovatoare încheiate cu competitorii, guverne și ONG-uri.

Lista finală a celor 50 de companii este clasificată și selectată de editorii Fortune, în funcție de analiza și rapoartele proprii publicației.

Grupul Enel este clasificat, de asemenea, pe locul 84 al Indexului Fortune Global 500 al celor mai mari companii din lume. Este inclus în listă de 23 de ani, pe baza rezultatelor financiare solide.

Pentru a vedea clasamentul complet Fortune, vă rugăm să accesați https://fortune.com/change-the-world.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *