free download 78 travel guides written by experts

Enel este confirmat din nou în indicele mondial de sustenabilitate Dow Jones

• Cea mai recentă includere a Enel în indicii mondiali DJSI extinde prezența sa timp de 14 ani fără întrerupere în cadrul indexului. Endesa, subsidiara spaniolă a Enel, a fost de asemenea, inclusă
• Enel s-a remarcat, în mod special prin performanțele sale în Influența asupra Politicilor și Strategie Climatică, cu un scor de 100/100 pentru ambele criterii
• Începând cu iunie 2017, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) reprezintă 8.4% din acțiunile totale ale Enel (8% la sfârșitul lui 2016), reprezentând 11% din indicatorul free-float al Grupului (10.5% la sfârșitul lui 2016)

Roma, 7 Septembrie 2017 – Enel a fost inclus în Indicele Mondial de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI World) pentru cel de-al paisprezecelea an consecutiv. Subsidiara spaniolă a Enel, Endesa, a fost de asemenea inclusă. Enel și Endesa sunt două dintre cele 8 companii incluse în indice la nivel global, care au aplicat pentru incluziune în categoria sectorului de utilități.

Enel logo

„Suntem mândri că DJSI World a recunoscut, încă o dată, angajamentul nostru în ceea ce priveşte sustenabilitatea și, în mod deosebit în acest an, poziția noastră de lider în ceea ce priveşte strategia climatică, acțiunile de mediu, transparență și deschidere”, a spus Francesco Starace, CEO și General Manager Enel. „Prezența noastră în acest indice prestigios timp de 14 ani fără întrerupere demonstrează imboldul şi eforturile noastre de a privi sustenabilitatea ca parte integrantă a strategiei noastre industriale și a deciziilor de investiții pe termen lung. Recunoașterea DJSI ne motivează, mai departe, să îmbunătățim performanțele grupului nostru în ceea ce priveşte mediul, implicarea socială și guvernanţa”.

Enel s-a remarcat prin performanța sa la categoria Mediu, cumulând un scor de 100/100 pentru criteriile de Strategie Climatică, Riscuri legate de Apă, Biodiversitate și Raportare de Mediu. De asemenea, Grupul a obținut scorul maxim la Influența asupra Politicilor, care măsoară transparența și deschiderea în ceea ce priveşte activitățile de susținere, și Materialitate, care se referă la abilitatea companiei de a dezvolta strategia conform așteptărilor părților interesate.

Lansat în 1999, DJSI este unul dintre indicii globali principali care urmăresc performanța companiilor care sunt lideri în sustenabilitate la nivel global. În afară de DJSI World, Enel este înclus și în alți indici globali de sustenabilitate, cum sunt indicii FTSE4Good, Euronext Vigeo Eiris, STOXX Global ESG Leaders și Carbon Disclosure Leadership.

Angajamentul Enel de a adera la cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras o atenție crescută a fondurilor de investiții responsabile. Pe baza ultimelor cifre din iunie 2017, fondurile de tip ISR (Investitor Responsabil Social) dețin 8.4% din acțiunile totale Enel, înregistrând o creștere față de cei 8% din decembrie 2016, și reprezentând 11% din indicatorul free-float al Grupului (10.5% în decembrie 2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *