free download 78 travel guides written by experts

Enel aduce energia verde în statul mexican Tlaxcala, prin începerea operațiunilor la centrala solară de 220 MW Magdalena II

  • Green Power (EGP) din Mexic care vinde întreaga producție de energie electrică, estimată la aproximativ 640 GWh pe an, către cumpărători privați de pe piața angro de energie electrică a țării.
  • Construcția centralei a presupus o investiție de aproximativ 165 milioane de dolari
  • Odată cu finalizarea acestui proiect, capacitatea totală de energie regenerabilă instalată de Enel Green Power în Mexic a depășit 2.300 MW

Enel, prin filiala sa de producere a energiei regenerabile Enel Green Power México (EGPM), a început operațiunile la noua sa instalație de panouri solare Magdalena II, cu o capacitate de 220 MW, reprezentând primul proiect de energie regenerabilă din statul mexican Tlaxcala. Lucrările de construcție a proiectului au presupus o investiție de aproximativ 165 de milioane de dolari SUA. La ceremonia de inaugurare a centralei au participat guvernatorul Tlaxcala, Marco Antonio Mena Rodríguez, ambasadorul Italiei în Mexic, Luigi de Chiara, și Paolo Romanacci, șeful Enel Green Power Mexico.

“Magdalena II furnizează energie cu emisii zero către statul Tlaxcala și companiilor care caută opțiuni de energie mai sustenabile, subliniind devotamentul nostru față de energia regenerabilă și decarbonizare, în conformitate cu angajamentul nostru global pentru Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power. „Această centrală solară este un exemplu de inovație tehnologică, fiind primul proiect solar de mare anvergură realizat de EGP, care este alcătuit în întregime din panouri fotovoltaice bifaciale. Construcția facilității a implementat cu succes abordarea noastră de sustenabilitate, fapt evidențiat de multiplele inițiative pe care le-am derulat pentru a sprijini crearea de valori locale, precum și utilizarea rațională a resurselor. Toate acțiunile de mai sus sunt în conformitate cu angajamentul nostru permanent de a maximiza valoarea pentru partenerii noștri interesați prin operațiunile noastre, precum și de a contribui la dezvoltarea durabilă a sistemului electric din Mexic”.

Odată cu finalizarea Magdalena II, EGPM a depășit 2.300 MW de capacitate gestionată, din care 977 MW de energie eoliană, aproximativ 1.308 MW de energie solară și 53 MW de energie hidroelectrică. În același timp, compania urmează să finalizeze proiecte de energie eoliană de 593 MW, inclusiv Amistad II și Amistad III, de circa 100 MW, Amistad IV, de aproximativ 149 MW, toate situate în statul Coahuila, precum și parcul eolian Dolores de 244 MW, situată în statul Nuevo León.

Enel Magdalena II
Enel Magdalena II

Magdalena II este primul proiect EGP din Mexic, care vinde întreaga producție de energie către jucători privați de pe piața angro de energie electrică a țării. Instalația este compusă din aproximativ 550.000 de module bifaciale, care sunt capabile să genereze aproximativ 640 GWh pe an, evitând astfel emisia anuală a 350.000 de tone de CO2 în atmosferă.

În conformitate cu modelul de „Creare de Valoare în Comun” (Creating Shared Value – CSV) al Enel, care are ca scop îmbinarea dezvoltării afacerilor cu nevoile comunităților locale, compania a implementat demersul său de șantier sustenabil pentru acest proiect, prin încorporarea unei culturi a utilizării raționale a resurselor, prin utilizarea de sisteme de economisire a apei și de reciclarea a deșeurilor, precum și prin inițiative de sprijinire a comunităților locale. Aceste inițiative includ angajarea de forță de muncă locală, donarea de paleților și cutiilor din lemn utilizate în lucrările de construcție pentru realizarea de mobilier, organizarea de cursuri de formare profesională, precum și vizite ale universităților regionale pentru a prezenta procesul de construcție a unei centrale fotovoltaice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *