free download 78 travel guides written by experts

Enel a luminat in albastru Turnul din Pisa cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a ONU

Enel s-a alăturat campaniei mondiale pentru a comemora 70 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite și a iluminat Turnul din Pisa. Pe 24 octombrie, mai mult de 250 de monumente, biserici, temple, muzee și alte obiective turistice din peste 65 de țări din întreaga lume au fost iluminate în albastru, culoarea oficială a Organizației Națiunilor Unite, ca parte a unei campanii globale pentru a comemora 70 de ani de existență a Organizației Națiunilor Unite. Enel a iluminat în albastru și pavilionul său de la EXPO Milano 2015.

„Suntem foarte încântați să participăm la această campanie la nivel mondial pentru a comemora 70 de ani de existență a Organizației Națiunilor Unite, prin iluminarea Turnului din Pisa în albastru", a declarat CEO-ul Enel Francesco Starace. „Enel împărtășește pe deplin valorile și principiile de pace și progres socio-economic ale ONU. Sectorul privat, și în special industria energiei electrice, are un rol decisiv în promovarea dezvoltării durabile și stabilității la nivel mondial, deschizând noi oportunități de creștere pentru toată lumea și respectând, în același timp, mediul și comunitățile locale."

„Sunt recunoscător că statele membre dau dovadă de un entuziasm puternic în marcarea a 70 de ani de sprijin al ONU pentru pace, dezvoltare și drepturile omului", a declarat Secretarul General al ONU Ban Ki-moon. „Prin iluminarea lumii ONU în albastru pentru o zi, putem lumina calea spre un viitor mai bun."

În funcție de fusurile orare, celebrarea la nivel global a demarat în Noua Zeelandă, urmând apoi Australia cu iluminarea operei din Sydney, la amurg, iar de acolo un val ONU albastru s-a mutat în diferite țări și continente, monumente din întreaga lume luând parte la evenimentul internațional.

Monumente celebre din lume, de la opera din Sydney, Australia, la Marile Piramide din Giza, Egipt, statuia lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro și Empire State Building din New York, au fost iluminate în albastru. Alți participanți includ Marele Zid Chinezesc, Turnul din Pisa, în Italia, Muzeul Hermitage din Rusia, orașul antic Petra din Iordania, Castelul Edinburgh și Central Hall Westminster din Marea Britanie, Turnul SkyTree Tokyo, din Japonia, Alhambra din Spania și multe altele. În Italia, în plus față de Turnul Înclinat din Pisa, au mai participat Basilica di San Francesco (Assisi), Palazzo Granafei Nervegna și Coloana Romană (Brindisi), Palazzo Marino (Milano), Palazzo Gambacorti (Pisa), Clopotul Eroilor (Rovereto), Fântâna lui Neptun (Trento), Mole Antonelliana (Torino), Arborele Vieții de la EXPO Milano 2015.

Sediul Organizației Națiunilor Unite din New York a fost iluminat timp de două nopți, începând cu 23 octombrie, când a avut loc concertul anual Ziua ONU, și finalizându-se pe 24 octombrie.

Acest eveniment global a avut ecou pe social media utilizând hastag-urile #UNBlue și #UN70 și share-uri pe Instagram, Facebook, Twitter, Weibo, Flick etc. Fotografii și clipuri video cu obiective turistice ONU albastre din întreaga lume au fost disponibile prin intermediul Flickr (//j.mp/UNBluePhotos) și Unifeed (//www.unmultimedia.org/tv/unifeed/).

Mai multe informații despre “Turn the World UN Blue” și alte activități și evenimente la nivel mondial cu ocazia UN70 sunt disponibile pe www.un.org/un70.

Roma / Bucuresti, 26.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *