free download 78 travel guides written by experts

Endpoint Protector 4 – Securizare rapida, eficienta si personalizata

a datelor si a dispozitivelor portabile

CoSoSys a lansat ultima versiune a soluţiei sale pentru securitatea reţelelor şi dispozitivelor portabile şi pentru prevenirea pierderilor de date, Endpoint Protector 4 pentru Windows şi Mac OS. Noul produs oferă protecţie eficientă la costuri scăzute pentru companiile de toate dimensiunile prin fiabilitate, performanţă, securitate sporită şi adaptabilitate maximă la infrastructura existentă

Doar în luna Septembrie, peste 20 de milioane de seturi de date au fost afectate de breşe de securitate, cel mai mare procent afectând segmentul de afaceri din întreaga lume. În plus, în primele şapte luni ale anului, peste 135 de milioane de seturi individuale au fost implicate în breşe recunoscute public, mediul de business fiind din nou pe primul loc în topul celor afectaţi, urmat de sectorul guvernamental, educaţional şi de sănătate. Pentru a ajuta prevenirea consecinţelor unor astfel de incidente, CoSoSys a lansat o nouă versiune a celui mai important produs din portofoliu, soluţia pentru securizarea reţelelor şi a dispozitivelor portabile şi pentru prevenirea pierderilor de date, Endpoint Protector. Protecţia optimă, eficienţa sporită, implementarea sub formă de appliance virtual sau hardware pentru firme mici, medii şi mari, precum şi impunerea unor politici de securitate în reţea sunt doar câteva dintre noile funcţionalităţi ale Endpoint Protector 4.

Noua soluţie oferă un grad maxim de control al celor mai noi dispozitive disponibile pe piaţă şi oferă suport pentru ultimele versiuni ale platformelor Windows şi Mac OS, inclusiv Mac OS X Lion. Adaptându-se continuu la noile ameninţări de securitate care se răspândesc rapid şi afectează atât sectorul IMM, cât şi marile corporaţii, Endpoint Protector 4 este gândit să ofere nu doar protecţie proactivă a reţelelor de companie împotriva pierderilor şi furturilor de date, ci şi rapoarte detaliate despre informaţiile transferate din şi către reţea.

Pentru a-şi atinge obiectivul de a le oferi firmelor şi organizaţiilor protecţie eficientă din punct de vedere al securităţii, dar şi al costurilor şi resurselor, Endpoint Protector 4 utilizează două metode: automatizarea şi eficientizarea proceselor de instalare, mentenanţă şi monitorizare, pe de o parte, şi adaptarea perfectă la politicile companiilor şi la modul lor de a aloca resursele, pliindu-se pe structura de organizare, de la reţele IT, la departamente şi birouri.

„Prin Endpoint Protector 4 ne respectăm misiunea de a proteja companiile de toate dimensiunile şi de toate nivelurile de complexitate de ameninţările din mediul de afaceri modern”, a declarat Roman Foeckl, Director General al CoSoSys. „Scopul nostru este să ne asigurăm că oferim protecţie optimă pentru reţele şi date, astfel încât companiile să poată beneficia de avantajele noilor tehnologii ce vin cu conectivitate instantanee, mobilitate maximă, stocare de cantităţi impresionante de date, integrându-se cu succes în fluxul lor de business existent.”

Endpoint Protector 4, disponibil ca appliance virtual sau hardware, este conceput pentru a minimiza ameninţările interne, a reduce riscul scurgerilor de date şi a controla dispozitivele conectate la computerele Mac/Apple sau Windows. Soluţia le permite departamentelor IT să controleze în mod proactiv utilizarea internă a dispozitivelor, în timp ce înregistrează toate datele transferate prin reţea şi criptează datele aflate în tranzit pe dispozitivele portabile.

Iată principalele beneficii ale noii versiuni lansate astăzi:
• Integrare perfectă în procesele de business – adaptabilitate crescută la structura oricărei companii (având de la 20 până la 5.000 de computere), permiţând un control separat şi politici de securitate dedicate pentru fiecare unitate organizaţională. Fiecare unitate poate fi monitorizată de un administrator dedicat, protejând-o de interferenţele altor departamente şi permiţând accesul la date doar personalului acesteia.
• Economie de timp şi bani la instalare– procesele eficientizate de descărcare, instalare şi înregistrare, precum şi noul sistem de licenţiere permit reducerea efortului cerut membrilor echipei IT.
• Resurse minime ce trebuie alocate de specialiştii în securitate– mentenanţa mult mai simplă la nivel de server prin noul modul automat de actualizare, instalarea staţiilor client prin Microsoft Active Directory şi actualizarea lor printr-o simplă apăsare de buton.
• Securitate optimă prin fiabilitate sporită– comunicare mai bună între staţiile client şi server, actualizări şi mentenanţă automatizate, procese rapide de instalare la nivelul întregii reţele.
• Securitate optimă prin nivel maxim de protecţie– criptarea automată a datelor transferate către dispozitive portabile prin integrarea cu EasyLock 2 şi prin modulul Trusted Devices, parole suplimentare pentru date confidenţiale şi raporturi privind accesul la acestea, prevenirea încercărilor de ştergere a soluţiei şi alerte configurabile.
• Protecţie maximă prin politici de securitate complexe, adaptabile şi eficiente– categorii personalizate de dispozitive portabile (iPhone, iPad, iPod Touch, etc), control optimizat al drepturilor de acces , un număr mare de opţiuni pentru managementul rapoartelor şi o mai bună filtrare a informaţei înregistrate în monitorizarea reţelei.
• Securitate de durată prin monitorizare eficientă şi controlul politicilor de securitate – urmărire detaliată a modului de folosire a fiecărui dispozitiv portabil, monitorizare în timp real şi în mod de lucru offline a datelor criptate şi necriptate şi copierea instantanee a fişierelor transferate când Endpoint Protector 4 este utilizat cu soluţia EasyLock 2.

Pentru mai multe detalii despre Appliance-ul Virtual şi Hardware Endpoint Protector 4,vizitaţi:
//www.endpointprotector.com/en/index.php/products/endpoint_protector_appliance

Bucuresti, 27.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *