creative night talks

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice

Jack Challoner
Editura Corint

Știți care este legătura dintre plumb și Nefertiti? Știți detalii despre bohriu, un element care nu există în natură și care are un număr atomic mai mare decât uraniul?

Chimia nu este ușoară pentru mulți și adesea pentru că totul se reduce la simboluri și caracteristici, lipsind exemplele și informațiile practice.

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice este o carte foarte bine documentată care prezintă în mod succint și atractiv informații interesante și utile despre elementele chimice.

Abordarea este una interdisciplinară, iar datele oferite în această enciclopedie ajută la înțelegerea informațiilor de bază despre elementele chimice și pot deschide apetitul pentru noi lecturi cu mai multe detalii despre unul sau mai multe dintre elementele prezentate.

Întreaga carte este tipărită în format color, fiecare pagină incluzând fotografii și informații și detalii despre elementele chimice. Se fac paralele interesante – între Taj Mahal și scheletul nostru, de pildă – și sunt oferite și detalii despre utilizările multiple ale fiecărui element chimic în parte.

Enciclopedia ilustrată a elementelor chimice oferă tuturor tinerilor un început atractiv și bine pus la punct despre elementele chimice. Lucrarea este o carte pe care mulți dintre cei peste 30 de ani ar fi dorit să o aibă în școala generală și liceu pentru a reuși să înțeleagă mai bine informațiile de la orele de chimie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *