Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Eminescu comemorat intr-o emisiune triplex la Radio Romania

Sâmbătă, 15 iunie, între orele 17.00 şi 19.00, Radio România invită ascultătorii la o emisiune triplex dedicată poetului naţional, difuzată simultan de Radio Timişoara, Radio Iaşi şi Radio Chişinău.

La 124 de ani de la dispariţia poetului, ascultătorii vor putea urmări, timp de 2 ore, recitaluri de poezie şi muzică pe versuri eminesciene, dar şi un sumar al evenimentelor organizate cu prilejul acestei comemorări la Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Emisiunea va aduce în prim-plan evenimentul Veghe pentru Eminescu la Oraviţa, iniţiat de scriitorul Ilie Chelariu, cuprinzând şi un dialog cu gazdele emisiunii de la memorialul „Mihai Eminescu” din Ipoteşti.

Depăşind graniţa unei emisiuni radiofonice, proiectul cuprinde şi o amplă campanie de donaţie de carte pentru Muzeul de poezie de la Memorialul din Ipoteşti. La iniţiativa Radio Timişoara, ascultători ai postului, dar şi edituri din vestul ţării au donat peste 600 de volume pentru biblioteca muzeului, la care se adaugă 10 CD-uri cu poezie difuzată de Radio Timişoara în interpretarea lui George Balica.

Bucuresti, 14.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *