free download 78 travel guides written by experts

Emilia Popescu si Stefan Banica prezinta Gala Premiilor Radio Romania Cultural

În această primăvară Gala Premiilor Radio România Cultural se îmbracă în haine noi. Cea de-a XII-a ediţie îi va avea ca amfitrioni pe celebrii actori Emilia Popescu şi Ştefan Bănică şi se va desfăşura la Teatrul Odeon, luni, 19 martie, de la ora 19.00, într-un decor caracterizat de eleganţă, fineţe şi bun gust.

Gala se va transmite în direct la Radio România Cultural şi TVR Cultural, fiind preluată live de Radio România Internaţional şi TVR HD.

Vor fi acordate premii la douăsprezece secţiuni diferite care au fost gândite pentru a crea o imagine cât mai fidelă a lumii culturale româneşti şi a celor mai importante realizări ale anului 2011, în diferite domenii ale culturii. Din juriul care a hotărât câştigătorii fac parte: scriitorul şi profesorul Titus Vîjeu, scriitorul şi traducătorul Bogdan Ghiu, regizorul Attila Vizauer, eseistul şi traducătorul Valentin Protopopescu, publicistul şi eseistul Dorin Liviu Bîtfoi şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu.

Ambianţa sonoră va fi asigurată de Cristian Soleanu la saxofoane, George Natsis la pian, Adrian Mircea Flautistu la contrabas şi chitară bas şi Vlad Popescu la baterie, solistă Nadia Trohin.

În cadrul galei vor fi acordate şi trei premii speciale, ai căror câştigători sunt deja cunoscuţi:

P r e m i u l d e E x c e l e n ţ ă îi va fi decernat eminentului cărturar Mihai Şora.

Pentru tinereţea şi seninătatea spiritului său, pentru faptul că şi-a păstrat intacte peste decenii bucuria "întâlnirii cu celălalt" şi disponibilitatea pentru dialog – "dialogul este calea ce ar putea, eventual, duce la împlinirea persoanei", spunea, mai demult, Mihai Sora –, pentru opera sa filosofică în deplină concordanţă cu verticalitatea sa morală.

P r e m i u l L u x M u n d i îi revine regizorului Radu Mihăileanu.

Pentru cariera sa cinematografică de anvergură mondială, în care, însă, spiritul autohton românesc, marcat de aciditatea şi umorul de sorginte caragialiană, este prezent la cote maxime. Departe de ţară, a rămas aproape de sufletul acestui neam, pe care l-a înţeles cum puţini cineaşti au făcut-o.

P r e m i u l ”I n m e m o r i a m I o s i f S a v a” se va acorda pianistului Horia Mihail.

Pentru proiectul naţional Pianul călător 2011, o iniţiativa unică realizată împreună cu Radio România Cultural, ce a constat în faptul că un pian al Societăţii Române de Radiodifuziune a călătorit alături de Horia Mihail în cinci oraşe în care nu exista un pian de concert, ajungând la Mediaş, unde a rămas pentru 3 ani. În 2011, Horia Mihail s-a mai distins prin apariţia primului CD solo, prin susţinerea turneelor naţionale “Duelul viorilor” şi “Cele trei dive”, în care şi-a pus în valoare talentul şi apetenţa pentru genul cameral.

Coproducător : TVR Cultural

Parteneri: Teatrul Odeon, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii si Patrimoniului Naţional

Sponsori: JTI, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Nissa, Hellenic Coca Cola, Devin, L’Oreal

Parteneri Media : Sapte Seri, Observator Cultural, Revista 22, BeWhere, VIP, Cariere, Cultura, port.ro, artactmagazine, agentia de carte.ro, liternet, cuponomania

Bucuresti, 19.03.2012

{mosloadposition user9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *