free download 78 travel guides written by experts

Emil Hurezeanu, Mihaela Radulescu si Razvan Exarhu vin la Pamuk

În aprilie,

Orhan Pamuk, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în 2006, vine la Bucureşti între 23 şi 25 aprilie 2008, fiind adus de Editura Curtea Veche și de Millennium Bank.
   
”Venirea lui Orhan Pamuk în România este cu siguranţă evenimentul cultural al anului 2008, fiind prima dată când un câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură vizitează România după 1990. Este un autor excepțional, pe care publicul din ţara noastră îl aştepta de multă vreme. În plus, în acest an Editura Curtea Veche împlineşte 10 ani de prezenţă pe piaţa de carte şi doream să oferim cititorilor noştri un astfel de cadou”, declară Irén Arsene, Directorul Editurii Curtea Veche. Momentul principal al vizitei lui Orhan Pamuk este reprezentat de întânirea cu cititorii săi din România, care va avea loc miercuri, 23 aprilie 2008 la Ateneul Român, începând cu ora 18:00. La acest eveniment, intrarea este liberă. Printre cititorii care şi-au confirmat deja participarea se numără Emil Hurezeanu, Mihaela Rădulescu, Răzvan Exarhu, Carmen Muşat, Daniela Zeca – Buzura, Marius Chivu, Alexandru Bălăşescu, Cristina Simion, Cătălin Tolontan, Dan Silviu Boerescu, Ioan Stanomir, Tudor Octavian, Dragoş Bucurenci, Cătălin Avramescu şi mulţi alţii.
„Am avut în minte două obiective. Primul a fost să-l facem pe Pamuk cât mai accesibil. De obicei cuvântul Nobel inhibă şi lumea tinde să considere astfel de evenimente elitiste şi învechite. Am schimbat asta; aducem la eveniment personalităţi din toate domeniile ca oamenii să nu aibă senzaţia că vin la un cenaclu sau o lansare prăfuită. Al doilea obiectiv a fost ca oamenii să aibă cărţile, cea mai importantă întâlnire fiind cea intre cititor și carte. Rezultatele campaniei se vor vedea în vânzările cărților, evenimentul fiind practic o soluţie de business pe termen lung”, a declarat Barna Némethi, Executive Manager al Griffon and Swans, idea shop-ul care a conceput campania de promovare.
    
Tot în data de 23 aprilie, la ora 13:00, Universitatea din Bucureşti îi va decerna lui Orhan Pamuk titlul de Doctor Honoris Causa, în cadrul unui ceremonii care va avea loc în Sala Senatului Universităţii.
   
Joi, 24 aprilie, Orhan Pamuk va acorda autografe tuturor celor prezenții în magazinul Diverta Magheru începând cu ora 18:00. După sesiunea de autografe, Orhan Pamuk va participa alături de invitații Editurii Curtea Veche la cocktailul care va avea loc la Clubul Ţăranului din incinta Muzeului Ţăranului Român.
   
Editura Curtea Veche a intuit potențialul lui Orhan Pamuk şi a decis să ofere operele sale şi publicului din România, contractul de editare a seriei de autor Orhan Pamuk fiind semnat în 2004. Astfel, editura Curtea Veche a lansat pe piață primul său titlu: ”Mă numesc Roşu”. La scurt timp, în octombrie 2006, Orhan Pamuk avea să primească premiul Nobel pentru Literatură.
   
Celelalte titluri semnate Orhan Pamuk şi apărute până în prezent la Editura Curtea Veche sunt: Viaţa cea nouă (2006), Fortăreaţa Albă (2007), Cartea neagră (2008). Romanul politic, ”Zăpada”, este în curs de apariție şi va fi lansat în luna iunie, în cadrul Târgului de Carte Bookfest.
   
Editura Curtea Veche deține exclusivitatea pentru publicarea în România a
seriei de autor Orhan Pamuk. Scrierile sale sunt traduse din limba turcă de Luminița Munteanu și fac parte din colecția Byblos coordonată de Livia Szasz, Editorial & Rights Director.

Bucuresti, 08.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *