metalshow

Ema Prisca, in juriul ADC*Europe Awards

Cele mai bune dintre cele mai bune executii de design si advertising din Europa vor fi jurizate la Barcelona intre 9 si 10 iulie 2010 in competitia ADC*Europe.

Ema Prisca, membru ADC*RO, in prezent Creative Director la Kardumen Spania va face parte din juriu, pentru sectiunea Film.

“Astept sa iau o gura de aer proaspat si sa intalnesc niste oameni destepti si pasionati care «chase a dream in life» si «place integrity before profit» cum frumos zice manifesto-ul organizatiei. Caci marile campanii care ne plac atat de mult tuturor, nu ies stand cu ochii pe P&L sau livrand clientilor cioace verbale, ci din credinta si pasiune. Si totodata e un bun prilej de a-mi da seama cam pe unde se situeaza creatia romaneasca in context European”, a declarat Ema Prisca despre asteptarile ei vizavi de postura de jurat.

Infiintat in 1990, Art Directors Club of Europe sarbatoreste anul acesta 20 de ani de existenta prin editia 2010 a Premiilor ADC*Europe – “Best of European Design and Advertising”. Juriul se va intalni pe 9 si 10 iulie la Place des Angels, Barcelona.

“ADC*Europe e o reflectare a spiritului si stilului european in comunicare. In comunicarea de elita, cea cu putere de exemplu, caci festivalul premiaza lucrari deja premiate la alte festivaluri. Pentru agentiile ale caror aspiratii depasesc frontierele nationale, ADC Europe e singurul prilej de comparatie continental”, a completat Ema despre importanta existentei acestei asociatii.

In acest an, presedintia juriului e detinuta de Luis Bassat, Presedinte de onoare al Bassat Ogilvy Group, Spania. Cei 50 de jurati, directori de creatie, art directors si designeri din intreaga Europa vor juriza cele mai bune executii europene de advertising si design. In competitie sunt acceptate doar executii premiate la concursurile ADC nationale – cele 800 de inscrieri din 22 de tari vor concura pentru Grand Prix si Gold Awards. Si acesta e motivul pentru care ADC*Europe e considerat de cei mai multi creativi un “Premier League” si una dintre cele mai prestigioase competitii internationale de profil.

Castigatorii vor fi anuntati sambata, 10 iulie, in cadrul ceremoniei care va avea loc la Design Hub Barcelona.

In Romania, Art Directors Club (ADC*RO) s-a infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate, punand in legatura profesionistii din industria de comunicare vizuala din Romania.

Misiunea Asociatiei Art Directors Club Romania este de a imbunatati standardele de calitate si integritate in domeniul comunicarii vizuale si de a promova la nivelul industriei si al opiniei publice importanta acestor standarde.

Unul dintre proiectele ADC este Scoala ADC*RO, o scoala de concept, dedicata tuturor tinerilor interesati de domeniul publicitatii. Acest proiect, aflat in 2010 la cea de-a treia editie, este o initiativa a Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR), organizat de Millenium Communications.

Bucuresti, 05.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *