free download 78 travel guides written by experts

Elsaco asigura un consum mai bun de energie

Atunci cand spunem energie ne gandim de regula la energia electrica sau la cea termica, doua dintre cele mai utilizate in ziua de azi. Fiecare dintre acestea 2 poate fi obtinute cu ajutorul celeilalte utilizand diverse sisteme si procedee. Mai simplu, putem spune ca producem energie electrica prin arderea de carbuni si alte substante in centrale termoelectrice sau ca producem caldura utilizand energie electrica, sub forma unui calorifer electric de exemplu.

Desi in ultimi zeci de ani energia a devenit mai ieftina, mai usor de produs si mai accesibila pentru noi toti, marile companii si business-uri raman cei mai importanti consumatori de energie, atat electrica cat si termica si au nevoie de programe speciale prin care sa eficientizeze consumul energiei.

Eficientizarea consumului de energie al unei companii este realizat printr-un audit energetic, un proces complex prin care sunt luate in calcul (diagnosticate) toate sistemele care opereaza in companie, realizarea unei diagnoze a starii initiale a acestora si implementarea de solutii care sa ajute la obtinerea unui profit mai bun si a unui consum de energie mai mic.

stalpi tensiune

sursa foto

Companiile sunt clasificate dupa cantitatea de energie pe care o consuma anual si astfel, pentru fiecare treapta, sunt aplicate anumite masuri care sa ajute la obtinerea unui consum mai mic de energie. Prin Legea privind eficienta energetica, un audit energetic poate fi cerut de catre orice tip de firma care doreste sa obtina un consum mai mic si in consecinta costuri financiare sau materiale mai mici.

Un audit energetic poate fi oferit atat de catre o persoana fizica cat si de o persoana juridica sau o firma specializata, cu conditia ca aceasta sa fie autorizata de ANRE. Insa cel mai bine este sa apelam in aceste cazuri la specialisti cu experiente, care sa ne ofere chiar cele mai bune solutii. Asta fac si cei de la Elsaco, de peste 20 de ani, avand cate un plan bine pus la punct pentru orice tip de afacere care este consumator (mai mare) de energie, electrica sau termica.

Pe site-ul Elsaco gasim diverse informatii despre ce este un audit, ce presupune si ce servicii ne pot oferi acestia. Orice persoana care detine o companie poate afla de aici ce consum anual de energie are si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze in vederea obtinerii unui audit energetic.

Realizarea unui astfel de audit este nu doar obligatorie pentru orice companie dar este si foarte benefica, orice antreprenor urmarind sa obtina rezultate cat mai bune cu costuri cat mai mici. Asadar, in functie de sistemele si procesele tehnologice verificate in urma unei diagnosticari sunt realizate o serie sa masuri care in cele din urma sa duca la minimizarea consumului de energie dar si obtinerea unui impact mai putin daunator asupra mediului inconjurator, acolo unde este cazul.

Este asadar foarte simplu sa utilizam energia de care avem nevoie pentru afacerea noastra cu costuri cat mai mici si totusi cu rezultate mai bune astfel incat sa ne dezvoltam afacerea asa cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *