Shadow

ELKO Group organizează conferința regională a partenerilor din industria IT – ELKO MeetUP

Cu cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa realizată anul trecut, grupul ELKO își consolidează poziția de lider în industrie în zona Europei și Asiei Centrale, fiind totodată una dintre cele mai mari companii din Letonia. Cei mai mari jucători din domeniul IT din regiune s-au reunit la conferința “ELKO MeetUP 2018” pe 17 mai în Riga (live pe elko25.com), pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de ELKO.

“Una dintre cheile succesului ELKO este decizia de a alege calea consolidării regionale, în locul globalizării, pe care atât de multe companii mari din alte sectoare au ales-o. Această strategie ne permite să păstrăm avantajele competitive – capacitatea noastră de a fi eficienți, care nu rezultă din automatizarea activităților, ci, mai curând, vine să accentueze importanța abordării personale. Este singura modalitate prin care putem să ne păstrăm legătura cu clientul, care a devenit și mai valoroasă acum, când automatizarea s-a răspândit foarte mult. În plus, alegem să funcționăm numai pe piețele a căror cultură ne este familiară și unde cooperarea este reciproc avantajoasă”, a fost unul dintre cei mai importanți factori de dezvoltare menționați de Svens Dinsdorf, directorul Grupului ELKO.

Grupul ELKO la 25 de ani

În data de 17 mai, ELKO organizează la Riga conferința regională IT pentru parteneri “ELKO MeetUP”. Evenimentul reunește 600 de parteneri dedicați și clienți din Statele Baltice, Europa Centrală și de Est, CSI (Comunitatea Statelor Independente) și Țările Nordice, precum și reprezentanți ai producătorilor din întreaga lume. Conferința se concentrează pe diferite teme tehnologice, cum ar fi: securitatea cibernetică, tehnologia blockchain și trenduri în distribuție. Una dintre cheile succesului ELKO este că faptul că vede importanța abordării personale în afaceri. Astfel, programul conferinței acoperă și subiecte precum gândirea critică, atingerea obiectivelor de afaceri și rolul comunicării în domeniul inteligenței artificiale.

Printre vorbitorii principali se numără directorul grupului ELKO, Svens Dinsdorf, care a adresat rolul actual al distribuției, directorul general al ”Global Technology Distribution Council”, Peter Van Den Berg, care a abordat tema succesului în industrie și tendințele pe parcursul ultimilor 25 de ani și directorul de inovare al “PHD Global Business”, Phil Rowley, care a explicat modul în care brandurile pot utiliza inteligența artificială, realitatea virtuală și extinsă în strategiile de marketing.

Conferința are loc în limba engleză, iar transmisia live este disponibilă pe site-ul ELKO și pe pagina de Facebook. Transmisia live a început la ora 10:00 și are loc pe toată durata evenimentului. Pentru a vedea programul complet al conferinței, vizitați https://www.elko25.com.

Aniversând 25 de ani de activitate, ELKO a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de produse și servicii IT din Europa și Asia Centrală. Totul a început cu patru persoane și ideea lor despre o companie. Prin creșterea volumului și îmbunătățirea eficienței, acum ELKO nu mai este doar un lider în Letonia, ci și în întreaga regiune, fiind o companie cu peste 700 de angajați. În prezent, ELKO reprezintă 210 de producători, dintre care cu 80 a început cooperarea în ultimii doi ani.

Oferind produse și servicii pentru peste 7700 de clienți din 30 de țări diferite din Europa și Asia Centrală, compania a atins cifra de afaceri de aproape 1,5 miliarde de euro în 2017. Profitul brut al companiei a crescut cu 42% față de 2016, iar cea mai mare creștere a cifrei de afaceri a avut loc în Statele Baltice (cu 8,8%). Grupul ELKO și-a început activitatea și în Europa de Nord, achiziționând 85% din acțiunile Gandalf Distribution AB, unul dintre principalii distribuitori de hardware și electronice din Suedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *