Shadow

Elevii din 7 județe vor avea ocazia să învețe cum să-și gestioneze banii alături de roboțelul Pepper într-un turneu național de educație financiară organizat de BCR și Școala de Bani

  • Turneul național este organizat de BCR și Școala de Bani, împreună cu Asociația Fab Lab Iași și Asociația EduPedu și se adresează elevilor din școlile selectate;
  • Elevii și profesorii îi vor putea adresa lui Pepper întrebări de educație financiară; în plus, roboțelul știe să facă conversație, să danseze și să pozeze;
  • Turneul are loc în perioada martie-iunie, în opt orașe din România: Timișoara, Câmpia Turzii, Cluj, Iași, Brașov, București, Constanța și Galați;

Banca Comercială Română, împreună cu Asociația Fab Lab Iași și Asociația EduPedu anunță startul turneului național alături de roboțelul Pepper, cu o serie de evenimente inedite de educație financiară, ce vor avea loc în școlile din șapte județe din România. Turneul va avea loc în perioada martie-iunie 2023, în orașele: Timișoara, Câmpia Turzii, Cluj, Iași, Brașov, București, Constanța și Galați și se adresează tuturor elevilor din școlile selectate.

BCR pepper timisoara Scoala de bani

Pepper este un roboțel simpatic și inteligent, pregătit să discute cu elevii de toate vârstele despre educație financiară, consum responsabil și îi ajute cu sfaturi despre cum își pot gestiona mai bine bugetul și obiectivele. În plus, Pepper se pricepe și la conversație, știe să pozeze amuzant și are și câteva mișcări de dans inedite, care îl ajută să se împrietenească rapid cu copiii.

Tunerul lui Pepper a început pe 24 martie, la Timișoara, ocazie cu care 1.300 de elevi din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale nr. 30, au avut ocazia să îl cunoască pe roboțel și să învețe educație financiară, să danseze și să se distreze alături de el.

Sesiunile cu Pepper vor continua în țară în perioada martie – iunie 2023. Roboțelul Școlii de Bani va vizita elevii dintr-o serie de școli, în fiecare dintre cele opt orașe incluse pe harta turneului, conform programului ce urmează să fie comunicat pe pagina de Facebook a Școlii de Bani.

„Prin proiectele Școlii de Bani ne-am propus să contribuim activ la educarea generațiilor următoare, iar cei peste 600.000 de români educați financiar până acum confirmă că tratăm cu seriozitate promisiunea făcută. Mergem înainte, cu încredere și entuziasm, spre obiectivul nostru de a educa financiar cât mai mulți români care să se poată bucura astfel de dorințe împlinite și un viitor mai prosper. Prin inițiative precum turneul lui Pepper, ne dorim să aducem educația financiară mai aproape de elevii de azi, într-un mod interactiv și inedit, care să le trezească interesul pentru subiect și să îi ajute să devină adulții de mâine, împliniți și încrezători.”, a declarat Claudia Oprescu, Expert CSR, BCR și Școala de Bani.

„Dascălii și elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara au primit o lecție inedită, din partea unui profesor carismatic, înțelept, ce a fost îndrăgit instantaneu de copii: roboțelul Pepper. Acesta a povestit despre apariția banilor și despre diferența dintre nevoi și dorințe. La finalul întâlnirilor cu fiecare grup de elevi, Pepper a dansat cu micii spectatori. Le mulțumim formatorilor care au cuprins în cadrul activităților cele 51 de clase de la nivelul ciclului primar și mulțumim BCR și Școlii de Bani pentru bucuria evenimentului! Cu siguranță, ne va rămâne tuturor o amintire plăcută și o lecție valoroasă despre rolul și gestionarea banilor.”, a declarat Director Prof. Mihaela-Corina Șora.

Pentru a-l vedea pe Pepper și învăța alături de el, cei care nu vor avea ocazia să îl cunoască în cadrul turneului pot viziona seria de videoclipuri deja înregistrate de simpaticul roboțel. Videoclipurile disponibile pe site-ul Școlii de Bani, la link-urile: Invata cu Pepper despre bani | Scoala de bani | BCR sau Intreaba-l pe Pepper despre bani | Scoala de bani | BCR. În cadrul videoclipurilor, Pepper explică de ce este necesar să avem cunoștințe de educație financiară, cum ne putem optimiza cheltuilelile sau cum ne influențează bugetul aspecte precum „factorul latte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *