Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Elena Oancea, fondator Careless Beauty: “Cosmetica organică românească merită să fie descoperită şi promovată”

Brandul de cosmetică organică deţine 4 brevete de invenţie şi foloseşte în reţetare exclusiv plante româneşti

Cosmetica organică românească este prea puţin cunoscută şi apreciată de publicul românesc şi de piaţa autohtonă, în ciuda avantajelor sale unice şi foarte competitive faţă de cosmeticele de sinteză: o gamă extrem de bogată de plante şi compuşi vegetali cu multiple proprietăţi antioxidante, antimicrobiene şi de regenerare a pielii, păstrarea intactă a compușilor bio-activi în produsul cosmetic finit, diversitatea combinării extractelor vegetale și potențialul terapeutic dovedit științific. Iată concluziile evenimentului-dezbatere “Careless Beauty: Puritatea naturii ne inspiră”, desfăşurat ieri, la Bucureşti, în prezenţa unor cadre universitare, psihologi şi reprezentanţi ai presei, a fost dedicat ultimelor evoluţii în cosmetica organică românească: de la alternativele complexe şi perfect naturale de menţinere a sănătăţii şi frumuseţii pielii, până la noi tehnici de tratament cosmetic şi cunoaşterea atuurilor produsului pur vegetal ca liant între om şi natură.


Moderat de jurnalista Dana Gonţ, evenimentul organizat de Careless Beauty, o companie cu capital integral românesc specializată în cosmetica organică, a adus în atenţie nevoia de a valoriza cu adevărat potenţialul estetic, economic şi terapeutic al cosmeticii organice autentic româneşti. Compania pledează, de asemenea, prin întregul lanţ tehnologic foarte laborios implicat în fabricarea cosmeticelor proprii şi prin tehnicile profesionale de tratamente faciale pe care le foloseşte în cabinete, pentru estetica organică tradițională readusă la viață.

Pentru iniţiatoarea brandului, Elena Oancea – fondator, chimist, estetician, şi echipa sa, cosmetica organică înseamnă reîntoarcerea la natură, la reţetele de înfrumuseţare moştenite de la bunici, la tradiţii. Careless Beauty promovează cosmetica integral organică, aproape perfectă pentru piele (prin 0% substanţe de sinteză), şi este singurul brand românesc de cosmetică organică brevetat (deţine până în prezent 4 brevete de invenţie).

““Mă fascinează natura de 50 de ani, de când am văzut cum se prepara minunata cremă de regenerare a bunicii mele, baia ei de lemn cu plante, de când am văzut culturile întinse de plante, care acum nu prea mai există, de când am auzit povestea bobiţei de cătină sau a căpăcelii de albine. După 10 ani de studiu am obţinut primul brevet de invenţie. Am avut noroc că ne-am născut aici, ţara noastră merită să fie promovată. Natura oferă o gamă infinită de metode de îngrijire a tuturor tipurilor de piele, dar în acelaşi timp este extrem de greu de reprodus în laborator. Pentru a păstra puritatea naturii este nevoie de pricepere, măiestrie, pasiune şi multă răbdare. Doar două zile pe an pot recolta un anumit mugure de plantă. Avantajul major al extractelor din plante româneşti este că au o penetrabilitate foarte mare, sunt recunoscute rapid de către organism, deţin o compoziţie chimică foarte variată, bogată în principii active şi au un potenţial regenerator foarte puternic al concentraţiilor de plante“, a declarat Elena Oancea, fondator Careless Beauty.


Produsele Careless Beauty se diferenţiază prin: puritatea produselor sale dermato-cosmetice (o% substanţe de sinteză), complexitatea reţetarelor, folosirea unor procedee de cultivare, recoltare, macerare şi producţie exclusiv tradiţionale – fără procese automatizate, de pe plantaţiile proprii, precum şi prin faptul că folosesc în reţetare exclusiv plante româneşti.

“Avem o ţară foarte bogată în floră, în România există peste 3.500 specii de plante foarte puţin studiate, dar studiile vor continua. Am reuşit, prin Careless Beauty, să păstrăm tradiţia românească a ingredientelor. România are un potenţial enorm de dezvoltare şi, din fericire, de 2-3 ani lumea s-a reîntors către produsul cosmetic românesc. Avem nevoie de oameni pasionaţi de ceea ce fac, care să reîntoarcă lumea la produsul românesc. E multă cercetare în spatele produsului nostru şi ne-a luat timp să convingem că e un produs autentic şi înalt calitativ. Vrem ca oamenii să înţeleagă cum funcţionează produsul. Am dezvoltat, de asemenea, după o metodă proprie şi partea de tratamente şi servicii cosmetice, prin care creăm o legătură între estetician şi client”, a declarat Ioana-Adina Oancea (foto), farmacist-estetician, co-fondator Careless Beauty alături de mama sa, Elena Oancea.

Ca noutăţi de portofoliu şi de gamă, compania a lansat, în cadrul evenimentului, şi noua sa colecţie Careless Beauty Wellbeing – perne şi saltele din plante cu efect terapeutic, game limitate de produse cosmetice vegetale, aranjamente florale, o selecţie de condimente ş.a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *