creative night talks

elefantFest: Ultimele două zile ale celui mai mare târg de carte online sunt dedicate copiilor

Întâlniri cu cei mai iubiți autori pentru copii și sesiuni de storytelling vor avea loc pe 29 și 30 mai

În ultimele două zile de elefantFest, cel mai mare târg de carte online care se desfășoară pe elefant.ro în perioada 24-30 mai, se vor desfășura mai mult de 20 de evenimente și activități culturale dedicate celor mici. Bineînțeles, adulții au acces în continuare la noutăți editoriale și bestsellere în standurile editurilor prezente la elefantFest.

Ziua de sâmbătă va fi deschisă de Ioana Chicet Macoveiciuc, cu lansarea noii sale cărți Vraja Ecranelor. Ema și Eric, micii eroi ai îndrăgitelor cărți scrise de Prințesa Urbană, dezvăluie momentele prin care trece micuțul Eric din cauza ecranelor. Din pricina pandemiei și după multe ore de grădiniță online, Eric descoperă ecranul și nu se mai poate desprinde de el. Din fericire, Ema, sora lui isteață, își dă seama rapid cum să anuleze vraja.

Tot sâmbătă va avea loc și o sesiune de recomandări de lectură pentru copii între 0 și 6 ani, la care vor participa Laura Cosoi și Aylin Cadâr. În lectura Monicăi Davidescu va avea loc și o sesiune Ben Brooks de povești pentru copii care au curajul să fie altfel și tineri remarcabili care au schimbat lumea.

elefantFest vizual

Ziua de zâmbătă continuă cu un eveniment despre cum învață copiii despre natură la care va participa Vlad Cioflec, un biolog de la Asociația Parcul Natural Văcărești și cu lansarea cărții Erus și Lumile Nevăzute, a lui Alec Blenche.

Ziua de duminică începe cu un dialog între Ged Adamson și traducătoarea Ioana Văcărescu despre volumele Douglas, ai nevoie de ochelari! și Douglas, ești un geniu! Cristina și Alex Donovici vor continua ziua de duminică cu Poveștile Cristinei: Norișorul Roz și coșul cu dulciuri și Poveștile Prieteniei.

Adrian Majuru încheie ziua de duminică cu un dialog despre București – Manual de explorare urbană pentru elevi, desfășurat împreună cu Nadine Vlădescu.

Sesiuni de storytelling cu copii sunt organizate, de asemenea, în ultimele două zile ale elefantFest, de către partenerul principal al evenimentului, British Council.

Organizată sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, această nouă ediție elefantFest își propune să readucă lectura în sfera de interes a unui număr cât mai mare de români.

La standurile celor peste 50 de edituri, dintre cele mai importante din România, vor putea fi achiziționate peste 30.000 de titluri în limba română. Catalogul de carte în limba engleză va depăși și de această dată 600.000 de titluri. Editurile oferă totodată discounturi importante la zeci de mii de titluri, dar și cărți cu autograf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *