free download 78 travel guides written by experts

Electrolux va reduce cu 15% consumul de energie pana in anul 2012

Electrolux a decis ca pana la finalul anului 2012 fabricile, birourile si depozitele sale sa isi reduca consumul de energie cu 15% fata de anul 2008. Actiuni cumulate vor duce la o economie de peste 70.000 tone CO2 – echivalentul emsiilor anuale a peste 30.000 de masini. In plus, reducerea consumului de energie va aduce grupului economii anuale de aproximativ 100 milionae coroane suedeze, avand la baza preturile din 2008.  

La finalul anului 2008, Electrolux si-a redus consumul de energie cu 14.5% fata de nivelul din 2005. Astfel Grupul a economisit aproximativ 100 milioane coroane suedeze si a redus emisiile de CO2 cu 90,000 tone – echivalentul emisiilor anuale a aproximativ 40.000 de masini. Electrolux isi reinnoieste angajamentul de a reduce consumul de energie cu alte 15% pana in 2012.

“Electrolux are un rol important in lupta impotriva schimbarilor climatice. Putem actiona in timp ce ne dezvoltam si ne reorganizam operatiunile” afirma Hans Stråberg, Presedinte si CEO Electrolux.

Reducerea consumului energetic al operatiunilor reprezinta o parte esentiala a strategiei Electrolux in lupta impotriva schimbarilor climatice alaturi de promovarea gamei de produse green, precum si atragerea atentiei asupra rolului pe care il au aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic.

“Electrolux are o traditie puternica in promovarea produselor sustenabile” spune Stråberg. “Durata de viata a produsului reprezinta cea mai mare parte din consumul de energie, de aceea ne straduim constant sa dezvoltam aparate electrocasnice eficiente energetic. In prezent cele mai bune frigidere Electrolux consuma cu 70% mai putina energie decat media de acum 15 ani. Cu sprijinul corect al pietei putem face mai mult de atat. De aceea Electrolux indeamna politicienii si guvernele sa acorde stimulente consumatorilor pentru a inlocui aparate electrocasnice vechi cu unele noi si eficiente.”

Pentru mai multe informatii despre cata energie si apa pot fi economisite prin achizitionarea aparatelor electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic va invitam sa vizitati //www.electrolux.com/ecosavings.

Bucuresti, 11.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *