free download 78 travel guides written by experts

Electrolux si RoRec te ajuta sa iti scazi factura la energie

In perioada 9 iunie – 9 iulie, compania Electrolux in colaborare cu RoRec, Asociatia Romana pentru Reciclare, desfasoara o campanie de inlocuire a electrocasnicelor vechi, oferind reduceri pentru achizionarea unor electrocasnice noi.

In Uniunea Europeana exista la ora actuala peste 188 mil. de electrocasnice mari mai vechi de 10 ani. Daca ar fi inlocuite cu unele noi, emisia de CO2 ar fi redusa cu 22 milioane de tone pe an, iar 44 TWh de energie electrica ar fi economisite, echivalenta cu 1 milion de barili de petrol sau cantitatea de emisii a peste 6 milioane de masini. Astfel, comparativ cu media  consumului de energie din 1995 (100%), consumul de energie al frigiderelor si congelatoarelor comercializate astazi, in functie de clasa de energie, este: C:90%; B:75%; A:55%; A+:42%; A++:30%.
In general, un frigider vechi de 10 ani consuma dublu, iar  unul vechi de 20 de ani triplu, fata de un produs din generatia noua de electrocasnice.

In ceea ce priveste masinile de spalat, o masina clasa de energie B consuma cu 17% mai multa energie, in timp ce una clasa C consuma cu 30% mai multa energie fata de un produs clasa A. Daca facem o comparatie intre o masina veche, de acum 20 de ani, si una din prezent, cea din urma consuma cu 44% mai putina energie electrica si cu 62% mai putina apa.

Prin programul Electrolux – RoRec de acordare a unei prime de casare se va stimula inlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi, eficiente energetic. Astfel, inlocuind aceste aparate invechite cu unele noi, cu un consum de energie redus si nepoluante, utilizatorii pot economisi pana la 44Twh (44mld kwh).
Dezvoltand solutii noi, Electrolux – ambasador al campaniei europene „Schimbarea climei sta in puterea ta” –  sustine aplicarea standardelor de eficienta a consumului de energie si apa, militeaza pentru aplicarea etichetelor de clasa energetica si comunicarea lor catre consumatorul final, pornind de la conceptul „protejarea mediului incepe in propria casa”.

Pe perioada promotiei persoanele care isi vor preda echipamentele electrocasnice vechi la unul din centrele de reciclare, special desemnate, vor putea sa-si achizitioneze din magazinele Altex si Media Galaxy din Bucuresti un echipament frigorific sau masina de spalat rufe din gama Electrolux, Zanussi si AEG cu 15% reducere.

Pot fi predate echipamente electrocasnice indiferent de tip (frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lazi frigorifice, masini de spalat rufe, masini de gatit, cuptoare) sau de marca produsului vechi.

Centrele de reciclare special desemnate:

Punct colectare 1
Str. Udricani Clucerul nr 18, sect.3

Punct colectare 2
Str. Codrii Neamtului nr 12, sect.3

Punct de colectare 3
Sos Mihai Bravu nr 319, sect.3

Punct de colectare 4
Prel. Sos. Giurgiului nr. 33 A, Jilava, Platforma Arteca, Poarta 3, Jud. Ilfov

Punct de colectare 5
Bdul Biruintei nr. 98, oras Pantelimon

Daca doresc, consumatorii pot solicita preluarea de acasa a produsului vechi, in acest caz beneficiind de o reducere de 10 % la achizitia din magazinele Altex si Media Galaxy din Bucuresti a unui echipament frigorific sau masina de spalat rufe din gama Electrolux, Zanussi si AEG.
Solicitarea preluarii se poate face la telefonic la dispecerat 021 232 71 84 sau pe email la scapadevechituri@rorec.ro

Bucuresti, 19.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *