metalshow

Electrolux Design Lab 2008: Generatia Internet

Electrolux Design Lab 2008 invita studentii la design din toata lumea sa creeze electrocasnicele viitorului pentru Generatia Internet. Inscrierea proiectelor se poate face pana pe 30 Mai 2008. Noutatea editiei 2008: Electrolux Romania lanseaza o competitie locala precum si un blog dedicat  Design Lab: electroluxdesignlab.ro.
Design Lab 2008 – Competitia internationala

Electrolux, producatorul suedez de aparatura electrocasnica si de uz profesional, lanseaza cea de-a sasea editie a competiei anuale de design Design Lab. Tema din 2008 este Generatia Internet.

Generatia Internet este reprezentata de tineri profesionisti cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, preocupati de branduri si mediul inconjurator si ale caror vieti sunt strans legate de tehnologie si interactionarea cu retelele online.

“Cautam idei si solutii indraznete”, spune Henrik Otto, Head of Global Design la Electrolux. “Proiectele ar trebui sa reflecte principalele interese si preocupari ale Generatiei Internet precum mobilitatea, timpul, materialele, personalizarea, amuzamentul, tehnologia si protectia mediului”.

Un juriu international va analiza lucrarile participante pe baza designului, inovatiei si satisfacerea  nevoilor consumatorului. Inscrierile se fac pana pe 30 Mai 2008 prin intermediul site-ului www.electroluxdesignlab.com.  Un juriu va desemna finalistii la sfarsitul lunii iunie, proiectele finaliste vor fi prezentate la Zurich, pe 7 & 8 octombrie, in cadrul acestui eveniment urmand sa fie anuntati si castigatorii.

Castigatorul competitiei internationale Design Lab 2008 va primi 5000 Euro si un stagiu de 6 luni la unul din centrele Electrolux de design. Locul doi va primi 3000 de euro, iar locul trei – 2000 de euro.

Design Lab 2008 – Romania
In 2008 va exista si o competitie la nivel local. Proiectele pot fi inscrise online, pana 30 mai cel tarziu, trimitand aceleasi documente necesare ca pentru competitia internationala la adresa de e-mail: office@electrolux.ro. Prezentarea proiectelor se va face pe 5 iunie, iar pe 10 iunie va fi anuntat numele castigatorului editiei locale. Premiul consta in participarea castigatorului editiei locale la evenimentul international Design Lab 2008 din Zurich, 7 & 8 octombrie.

electroluxdesignlab.ro
Pe tot parcursul anului 2008 electroluxdesignlab.ro* va constitui o platforma de comunicare pentru cei interesati de Electrolux Design Lab si de design in general. Printre altele, pe blog vor fi postate interviuri in exclusivitate cu designerii internationali care colaboreaza cu Electrolux.
*powered by Buzzadvertising

Despre Design Lab
Din 2003 pana in prezent mii de studenti la design au participat la competitia Electrolux Design Lab. Punctul culminant al acestei competitii este un eveniment international in cadrul caruia au loc conferinte despre design si prezentari de proiecte inovatoare.
Editiile anterioare au avut loc la Paris, Barcelona, Stockholm, New York si Budapesta cu teme diferite de la o editie la alta precum in 2006 – obiceiuri pentru o alimentatie sanatoasa in 2016 si in 2007 Eco-design – produse inovatoare pentru 2020.
Castigatorul editiei 2007 este Levente Szabó, de la Universitatea de Arte si Design “Moholy-Nagy” din Ungaria, cu proiectul E-wash – o masina de spalat rufe compacta care foloseste o planta traditionala indiana in loc de detergent. 

Bucuresti, 14.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *