free download 78 travel guides written by experts

eLearning-ul, o piata de 52,6 miliarde de dolari

Intr-o lume in care educatia este strans legata de utilizarea calculatorului, 776 de milioane de tineri si adulti, adica 16% din populatia lumii, nu au acces la resurse IT

eLearning-ul cunoaste o dezvoltare din ce in ce mai accelerata in invatamantul preuniversitar si universitar. Un studiu recent realizat de specialistii de la Global Industry Analysts (SUA) estimeaza ca pana in anul 2010, piata de eLearning la nivel mondial va depasi 52,6 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, intr-o lume in care educatia este strans legata de utilizarea calculatorului, 776 de milioane de tineri si adulti -adica 16% din populatia lumii – nu au acces la resurse IT si nici posibilitatea de a acumula notiuni de baza in acest domeniu, conform unui raport publicat recent de UNESCO "Education for all – Overcoming inequality: why governance matters".

Daca pana in prezent accentul in sistemul educational universitar si preuniversitar s-a pus pe integrarea tehnologiei in sala de clasa, centrul de greutate s-a mutat spre programe care au drept obiectiv sporirea cunostintelor elevilor si profesorilor in ceea ce priveste utilizarea calculatorului, a platformelor de eLearning si a softului educational personalizat. In Romania 12.000 de scoli beneficiaza de laboratoare IT dotate cu platforma de eLearning AeL si 3.700 de lectii interactive AeL, iar peste 140.000 de profesori au participat la programe de instruire ce urmaresc integrarea tehnologiei in procesul educational. Sistemul educational romanesc a facut pasi semnificativi pentru asigurarea accesului la resurse educationale atat pentru elevi cat si pentru profesori, avand insa in continuare de parcurs etape importante in aceasta directie.

„La ora actuala solutiile educationale, la fel ca si intreaga industrie ce deserveste educatia prezinta un grad de complexitate foarte pronuntat. Proiectele de anvergura presupun solutii complete ce sunt rezultatul unor parteneriate intre jucatorii importanti de pe aceasta piata, iar SIVECO Romania este deja un nume consacrat la nivel international, furnizand componente si chiar solutii integrate educationale in Europa, Asia si Africa", a declarat Stefan Morcov, Vice Presedinte eLearning, SIVECO Romania.

In ceea ce priveste solutiile de eLearning ce se adreseaza companiilor, tendinta este catre programe de instruire la cerere, ce se bazeaza pe nevoile particularizate ale utilizatorilor, pe colaborare si partajarea de resurse. Deoarece pe timp de criza bugetele de training scad iar organizatiile nu isi mai permit cursuri de instruire costisitoare, acestea au nevoie de eficientizarea programelor de formare. Implementarea de sisteme de eLearning moderne, care includ cursuri si continut educational performant, aduce beneficii relevante.

Bucuresti, 27.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *