Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

El e romanul care a dat pe spate vedetele de peste Ocean cu bucataria fusion

Adrian Iuriciuc este unul dintre cei 24 de bucãtari profesionişti care au avut curajul sã se alinieze la start în compoetiţia pentru titlul de Top Chef al României. Este specializat în bucãtãria fusion,cu care a cucerit nume grele de peste Ocean şi nu numai. A gãtit pentru Nicole Kidman, Steven Seagal, Wesley Snipes, Jean Claude van Damme, Jude Law, Natalie Portman, Renée Zellweger, dar şi Regele Mihai. Depinde doar de el dacã va reuşi sã îi impresioneze pe juraţii Top Chef şi sã câştige marele premiu pus în joc.

De meseria de bucătar s-a îndrăgostit în 1992 când, plecat într-un stagiu militar, s-a împrietenit foarte tare cu bucãtarii  şi s-a oferit sã îi ajute. Când s-a întors, a urmat cursuri de profil şi s-a specializat în bucãtãria fusion, cu care a cucerit nume grele de peste Ocean şi nu numai.

La nici o lunã de la angajarea sa într-un prestigios restaurant, i-au cãlcat pragul Nicole Kidman, Natalie Portman, Renée Zellweger şi Jude Law, pe care i-a rãsfãţat cu supe tradiţionale japoneze şi şi tot felul de specialitãţi ale bucãtãriei fusion, fãrã ca acestora sã le treacã prin minte nicio secundã cã un roman a pregãtit asemenea delicii.

“Bucãtãria fusion e o îmbinare între douã bucãtãrii tradiţionale, o îmbinare de arome din douã culturi diferite. Am ales restaurantul Balthazar pentru cã aici m-am regãsit ca stil şi de-a lungul timpului am avut ocazia sã gãtesc pentru nume mari din show biz-ul internaţional!”

Românul îşi aminteşte cu plãcere de momentul în care Steven Seagal nu a vrut sã creadã sub nicio formã cã un bãrbat pregãtise un sushi atât de bun, fiind convins cã doar o femeie poate reuşi o asemenea delicatesã. Şi dacã starurile de cinema aveau tot felul de preferinţe culinare, concurentul Top Chef a fost uimit cã Regele Mihai, un obişnuit al localului, comanda mereu preparate din meniu. “Cel mai mult îi plãcea ficatul de gâscã, pregãtit special de mine, dupã o reţetã proprie!”

Când a auzit de preselecţiile pentru Top Chef, nu a stat pe gânduri. S-a prezentat convins fiind cã poate cuceri marele premiu în valoare de 50.000 de euro, iar stagiul de pregãtire din Franţa, cu stele Michelin, ar fi exact ce i-ar lipsi pentru a-şi putea încununa o carierã de succes. Rãmâne de vãzut cât de tare va reuşi sã îi impresioneze pe cei trei profesionişti din juriu, Chef Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand, în fiecare luni, de la 20:30, numai la Antena 1!

Bucuresti, 09.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *