Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ei sunt finalistii X Factor

Prima gală live X Facrtor se apropie cu paşi repezi de start. Duminică, de la 20.30, cei 15 finalişti vor da piept cu publicul care, începând de acum, va deveni al patrulea membru al juriului şi va decide, prin sms, cine merită să rămână mai departe în competiţie şi cine nu. Cine sunt concurenţii pe care cei trei juraţi mentori au avut curajul să îi trimită în probele decisive?

Categoria sub 25 de ani – mentor Dan Bittman

Tudor Toduţ are 18 ani, locuieşte în Satu-Mare şi este încă elev. A surprins la auditii nu doar cu vocea sa, ci şi cu lookul pe care însă echipa de stilişti a decis să i-l schimbe radical odată cu super transformarea fiecărui concurent înainte de galele live. A cântat Bon Jovi, artistul lui preferat, în audiţii şi a trecut apoi cu brio de bootcamp şi judges home visit. 

Nadir Tamuz are trasaturi exotice şi o voce care va pune pe jar multe domnişoare. S-a născut în Libia, iar tatăl lui este de origine kurd, din Irak. Aşa se explică pielea maslinie, părul negru ca abanosul şi ochii ca mura, dar si numele plin de semnificaţii. Nadir-ul e opusul zenitului, înseamna „rar”, iar Tamuz era zeul frumuseţii. Nadir va trebui să demonstreze însă că are mai mult decât un
look de star pe care Delia l-a remarcat încă de pima dată când a apărut pe scena X Factor.

Ioana Anuţa şi-a împlinit, în final, dorinţa la care visează de mai bine de un an: aceea de a ajunge în finalele live X Factor. Tânăra de 22 de ani din Slatina are state vechi la X Factor, fiind printre participantele sezonului trecut. I-a fost frică de Cheloo la audiţii, însă a ajuns în grupa lui Dan Bittman. S-a calificat la limită în galele live, însă este încrezătoare în forţele proprii şi speră să rămână cât mai mult în cursa pentru marele premiu, în valoare de 200.000 de euro.

Iulia Manolache are 17 ani, este din Bârlad şi cu siguranţă telespectatorii şi-o amintesc de la audiţiile X Factor din Iasi, unde a cântat desculţă, dar cu o forţă incredibilă una dintre cele mai dificile piese din repertoriul lui Whitney Huston, ridicând membrii juriului în picioare şi făcând-o pe Delia să îşi amintească de începuturile ei în showbiz, când a a ales tot o melodie de-ale regretatei dive atunci când a dat probă pentru a intra în trupa care a consacrat-o.

Raduly Botond, un alt concurent pentru care X Factor nu este o experienţă nouă, l-a convins pe Dan Bittman că merită să ajungă în galele live. A obţinut trei de DA în audiţii cântând AC/DC şi Puccini, a trecut cu brio de bootcmap-ul în care s-a oprit anul trecut pentru că a întâmpinat probleme la coregrafie şi a primit apoi de la solistul trupei Holograf undă verde pentru galele live. Nu foarte înalt şi uşor timid, Raduly a venit la X Factor şă îşi demonstreze întâi seişi şi apoi celorlalţi că are tot ce îi trebuie pentru a fi următorul super star al României.

Categoria peste 25 de ani –mentor Cheloo

Ioan Man este concurentul care, la Cluj, i-a smuls hohote de plâns lui Dan Bittman. Este mai mult decât un concurent care are factorul X, este un exemplu de voinţă şi optimism. A reuşit să ajungă în faţa lui Cheloo, la judges home visit şi să îl convingă cu una dintre piesele trupei Maroon 5, dar şi cu omenia că trebuie să mearga mai departe în concurs. Juratul X Factor l-a supus pe el şi pe buna lui prietenă din concurs Natalia, la un test de omenie, întrebându-i dacă şi-ar ceda unul altuia locul în gale. Amandoi au răspuns da şi amandoi au primit dreptul de a merge mai departe.

Natalia Segelean are 25 de ani, vine din Oradea şi este… agent de poliţie. A încercat la audiţii să îl pună la pământ pe Cheloo şi a reuşit mai apoi să îi arate că este lipsită de inhibiţii pe scenă şi că timbrul ei special, asemănător celui lui Bonnie Tyler, o poate face să ajungă departe. S-a calificat în galele live, oferindu-i în continuare prilej de glume lui Cheloo cu şi despre poliţişti.

Tudor Turcu are toate datele pentru a fi un artist desavârşit: are o formatie, compune muzică şi pictează. Este din Mediaş, iar lookul lui aduce cu cel al lui Mick Jagger. Când a aflat că juratul care i-a dat Nu în audiţii l-a trimis acum în galele live a fost emoţionat până la lacrimi.

Dragos Udilă este un tânăr liniştit de 24 de ani, din Iaşi. Momentan este elev la un liceu industrial din orasul natal, dar visul lui suprem este să fie… fermier. În audiţii i-a impresionat pe juraţi cu vocea sa, dar şi cu lookul de “loverboy”, după aprecierea Deliei, iar Cheloo a considerat că poate amâna planurile de se retrage la ţară şi că poate încerca gustul celebrităţii pe scena X Factor.

Iulia Glăvan este din Iaşi, a absolvit Scoala de Arte. Este pasionată de muzică de când se ştie şi a încercat să facă tot ce a putut pentru a-si urma visul. Are un stil asemănător Christinei Aguilera, spune ea, însă Cheloo, juratul care a trimis-o în galele live, e încrezător că poate mult mai mult decât să susţină concerte pe vase de croazieră – ceea ce Iulia făcea înainte să vina la X Factor.

Categoria grupuri – mentor Delia

R Family sunt, aşa cum le spune şi numele, în familie şi par desprinşi din filmele de la Bollywood. Doi fraţi şi fiica unuia dintre ei: Marcel, Gabriela si Gabriel. Se pricep de minune la imporvizaţie şi fac show pe scenă la fiecare apariţie. Pe scena X Factor va trebui însă să demonstreze mai mult de atât. Depinde de ei şi de abilităţile Deliei de a-i face să devină una dintre cele mai cunoscute formaţii din România.

2B, adică Bernice Chitiul şi Laurenţiu Bârzoi au devenit un grup în bootcamp. A fost singura lor şansă de a-şi continua parcursul în concurs, şansă de care ţin cu dinţii. Au trecut cu greu de judges home visit, după ce între ei au apărut o serie de conflicte, însă Delia a fost încrezătoare în talentul lor individual, în dorinţa de a câştiga şi în faptul că vor dezvolta o relaţie de colegialitate. Bernice Chitiul vine dintr-o familie de muzicieni: tatăl este compozitor, iar mama cântăreaţa. Laurentiu Bârzoi are o situatie mai specială, mama fiind plecată din ţara. Tânarul si-a gasit refugiul in muzica si i-a încântat pe juraţi cu interpretari energice şi originale.

Nord X, o altă trupă creată de juraţi în bootcamp e formată din trei tineri frumoşi şi blonzi. Tudor Gliga e un rocker convins, se simte bine pe scenă şi ii place să dea din cap, după cum bine a arătat pe scena audiţiilor. Flavia Hojda a fermecat juriul, la auditii, cu naturaletea ei, iar in bootcamp si-a luat inima in dinti si a cantat o melodie mult mai grea. Surany Botond a fost protagonistul celui mai emotionant moment din etapa de auditii: a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, chiar pe scena X Factor. Dupa aceea, a cântat dumnezeieste "Use Somebody", a baietilor de la Kings of Leon.

RED, trei fete simpatice şi talentate cărora însă juriul nu le-a dat şanse pe cont prorpiu şi le-a propus şi lor să formeze o trupă. Fără să stea pe gânduri au spus DA, iar acum sunt gata să demonstreze că merită să câştige X FACTOR.

Station 4 sunt 4 băieţi tineri care vor cuceri cu siguranţă inimile domnişoarelor telespectatoare. Marian Stancu a primit o profeţie de la Cheloo, chiar la auditii: "Tu o să fii o vedeta mare, cu toate defectele unei vedete mari". Amza Axinte a emotionat juriul cu o melodie semnata Enrique Iglesias, iar Gabriel Daniel Ciobota a cantat o piesă la fel de sensibilă, "Sorry Seems to Be the Hardest Word", a celebrului Elton John. Gabriel Alexandru Tudor i-a cucerit prima oara pe Delia, Cheloo si Dan Bittman cu mişcarea din spranceană si schemele cu stativul.

Telespectatorii vor avea ocazia să îi cunoască mai bine în fiecare duminică de la 20.30, în timpul galelor live X Factor ce vor lua startul pe 11 noiembrie la Antena 1. De acum, publicul devine al patrulea membru al juriului, având posibilitatea să aleagă cine rămâne şi cine părăseşte concursul, dar şi să vadă un show total, făcut nu doar de cei 15 finalişti, ci şi se invitaţii speciali. La prima ediţie live X Factor, invitata specială este Alesha Dixon.

De asemenea, telespectatorii îi vor putea urmări pe concurenţi, în afara momentelor de concurs, începând de luni, la Antena 2, la Xtra Factor. Culisele superproductiei X Factor de la Antena 1 se vor regasi, din 12 noiembrie, în grila de programe a Antenei 2. De luni pana joi, publicul va avea parte de două calupuri a câte 15 minute, de două ori pe zi, de la 18.15 si respectiv 20.55, care vor contine tot ceea ce se întâmplă în spatele scenei. Vinerea, în prime time, între 19.30 si 21.10 va fi difuzat un montaj integral din timpul săptămanii. Dramele şi lacrimile concurentilor, bucuriile, transformarea lor din oameni obişnuiti în adevarate staruri, antrenamentele pentru dans, dietele – acolo unde este cazul, munca cu echipa de stilisti si ce impact au toate aceste transformari asupra celor cu Factorul X vor fi tema principala de la Xtra Factor.

Bucuresti, 08.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *