bucharest tech week 2021

EFT aloca 100 mil Euro

PENTRU INVESTITII IN ROMANIA SI ANUNTA INCHEIEREA INVESTIGATIEI

EFT Group, principalul comerciant de energie din Europa Centrală si de Sud-Est, a anuntat astazi ca in urmatorii doi ani va aloca 100 de milioane de euro pentru investitii in Romania.

“Integrarea verticala si dezvoltarea propriilor noastre capacitati de productie reprezinta principalele scopuri EFT pe termen mediu si lung”, a declarat James Nye, director general EFT. “Dupa ce am luat in calcul mai multe oportunitati oferite de capacitatile deja existente in Romania, am optat pentru o investitie noua”, a mai explicat Nye, fara sa intre in detaliile proiectului avut in vedere de EFT.

Pana in prezent, EFT a investit peste 40 de milioane de Euro in Bosnia si Hertegovina si intentioneaza sa construiasca o termocentrala de 400 de MW in apropierea minei sale de carbuni de la Stanari. James Nye a mai explicat ca dincolo de Bosnia, “Romania ofera pe departe cel mai bun mediu de investitii in capacitati de productie electrica”.     

De asemenea, compania a anuntat ca lunga investigatie privitoare la afacerile sale din Bosnia si Hertegovina s-a incheiat fara a i se aduce invinuiri. Inceputa in 2003, investigatia condusa de Jonathan Ratel, procurorul international din Bosnia, nu a evidentiat neregularitati in comportamentul EFT.

In urma unei cereri de asistenta juridica reciproca adresate de investigatorii bosniaci, in 2004 autoritatile britanice au ridicat documentele biroului EFT din Londra si au initiat propria lor investigatie. In declaratia sa, EFT afirma ca “desi compania nu poate influenta investigatia britanica, spera ca sfarsitul cercetarilor din Bosnia va duce si la incheierea rapida a celor din Marea Britanie.”

EFT Group face comert cu Romania din 2001, iar sucursala firmei din tara noastra a primit de curand dreptul de a face comert pe piata interna de electricitate. In 2005, cifra anuala de afaceri a Grupului a depasit 420 milioane de Euro.

Bucuresti, 17.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *