free download 78 travel guides written by experts

Eficienta si onestitate in mediul online – concluzia celei de-a doua editii Netcamp

“Oportunitatile de dezvoltare in mediul online” au fost cuvintele cheie sub care s-a desfasurat cea de-a doua editie a evenimentului Netcamp, dedicat tendintelor si strategiilor in mediul online. Conferinta a avut loc pe data de 3 decembrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel si a reunit pe parcursul intregii zile peste 250 de participanti, practicieni in Internet, telecom, software, hardware, advertising sau media, specialisti in dezvoltarea, crearea, distributia de produse si servicii pentru mediul online.  

Prima sesiune a evenimentului a dezbatut provocarile si oportunitatile actuale pe care le avem pentru dezvoltarea internetului. Tristan Nitot (presedintele si co-fondatorul Mozilla Europe), Jan Sifra (Marketing & Communication Manager, eTarget), Eugen Erhan (Designer, Brandient),Tudor Muscalu (User Experience Designer, Adobe) si Lavinius Marcu (Director General, CaptainGo) au adus in discutie rolul pe care mediul online il joaca in dezvoltarea si sustinerea proiectelor si companiilor astazi, luand in considerare si contextul economic actual dificil cu care se confrunta comunitatea de business din Romania.

Cea de-a doua sesiune i-a avut ca invitati pe Jan Vichr (Member of the board, Swiss Venture), Alexandre Almajeanu (Fondator, Gentica), Dragos Manac (Lead Operations Manager, SNS) si Catalin Tenita (Fondator, TreeWorks), care au discutat despre noile oportunitati in afacerile online, cum putem cuantifica eficienta in mediul online si care sunt tendintele care se prefigureaza in acest moment in Internet.

Au urmat doua sesiuni de prezentari, structurate pe 3 module, care s-au desfasurat in paralel. Primul dintre acestea, Start, s-a adresat celor care isi doresc sa puna bazele unui proiect online, oferind totodata solutii pentru ca acesta sa fie cat mai atragator pentru potentialii investitori. Au intrat in aceasta discutie Zoli Heczeg  (Tehnology Evangelist in cadrul Microsoft), Bobby Voicu (Community Manager, Yahoo) si Mihai Dragan (Consultant New Media, MB Dragan). Din partea investitorilor au luat cuvantul Vlad Stan  (Fondator, Seed Money), Rachad El Jisr  (Fondator, Rockmedia) si Calin Fusu (General Manager, Neogen).

Cei care deja au proiecte online au putut afla in cadrul celei de-al doilea modul, intitulat DEVELOP, cum pot fi acestea dezvoltate, care care sunt oportunitatile si dificultatile in acest moment dar si cum pot fi depasite. Justin Kadima (General Manager, Republika Interactive), Diana Georgescu (Social Media Strategist) si Adrian Soare (Managing Director, Metromind) au fost invitatii acestei sesiuni. De asemenea, Robert Bene (Country Manager, Carnation Group Romania), Emi Gal  (General Manager, Brainient) Sergiu Biris (General Manager, Trilulilu) si Madalin Matica (Managing Partner, DotCommerce) au accentuat importanta planificarii in dezvoltarea proiectelor online.

Cel de-al treilea modul a fost intitulat PROMOTE si a fost dedicat promovarii in mediul online, si integrarii tehnologiilor web 2.0 in marketingul online. Radu Ionescu (Managing Director in cadrul Kinecto) a subliniat importanta unei comunicari oneste in mediul online, precum si oportunitatile pe care le au companiile pentru a se adresa eficient, cu costuri cat mai reduse, unui public larg. Bogdan Nitu (General Manager, Webstyler) a adus in discutie un exemplu eficient si de mare impact de comunicare online – Emotional Cities.  Marius Deak (CEO & Creative Director, Green Pixel) a dezbatut importanta unor campanii online care trebuie sa transmita informatii concrete si utile consumatorilor si clientilor.

Adrian Stanescu (Country Manager, Eyeblaster), Bogdana Butnar (Managing Director & Head of Strategy, MRM Partners) si Alex Visa (Managing Partner, HyperActive) au sustinut eficienta promovarii brandurilor in mediul online. Adrian Stanescu a vorbit despre o scadere a interesului consumatorilor pentru mediul online, Bogdana s-a revoltat impotriva reducerii eficientei campaniilor de comunicare online la contabilizarea ratei de clickuri, iar Alex Visa vede mediul online ca pe un alt canal de comunicare, cu reguli si oportunitati specifice, care trebuie integrat in strategia de comunicare a companiilor.

Ultima sesiune a evenimentului a gazduit finala competitiei Net Start-Up, in cadrul careia 10 proiecte au fost alese, in urma unei selectii preliminare, sa fie prezentate in fata juriului format din 6 dintre cei mai reprezentativi investitori si antreprenori online. Juriul a fost format din Alexandre Almajeanu (important investitor si antreprenor roman stabilit în Franta), Sergiu Biris (co-fondator Trilulilu, reprezentant al lui Alexis Bonte, Erepublik.com), Vlad Stan (fondator Seed Money), Rachard El Jisr (fondator al companiei Rockmedia), Daniel Enache (creatorul fondului Thousand Tiny Tigers), Dan Calugareanu (CEO, Alliance Computers & Magazinultau.ro).

“Cea de-a doua editie a evenimentului Netcamp a regasit o comunitate de business mult mai omogena si atenta la oportunitatile si mai ales dificultatile de pe piata online din acest moment. Participantii la conferinta au benefiat de invitati internationali, de antreprenori de top, dar si de proiecte antreprenoriale apreciate de membrii juriului competitiei Net Start-Up. Netcamp si Net Start-Up isi propun sa devina evenimente de referinta pentru mediul online romanesc, promovand eficienta si creativitatea proiectelor care se desfasoara in spatiul internetului local”, spune Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys Consult. 

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.netcamp.ro.

Bucuresti, 04.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *