free download 78 travel guides written by experts

Educatie prin arta dramatica adusa in scena de UPC si Teatrul Ion Creanga

Acum părinţii au o metodă alternativă prin care pot sprijini dezvoltarea personalităţii copiilor. “Creşte prin teatru” este un proiect educaţional inedit, creat pentru prima dată în România de UPC şi Teatrul Ion Creangă. Începând de astăzi, copiii cu vârste între 7 şi 10 ani se pot înscrie gratuit la atelierele de artă dramatică pe www.cresteprinteatru.ro. Prima serie va începe pe 18 septembrie 2010. La finalul acesteia, UPC România va dezvolta un ghid de educaţie şi dezvoltare a copiilor prin artă dramatică. Ghidul va fi disponibil gratuit pe site-ul proiectului şi reprezintă un instrument util pentru toţi cei interesaţi să aplice metodologia din cadrul proiectului.

Sub îndrumarea unui expert în artă dramatică şi a unui psiholog, atelierele urmăresc dezvoltarea personalităţii copiilor şi a abilităţilor de comunicare, precum şi stimularea inteligenţei emoţionale prin tehnici împrumutate din teatru.

Acest tip de învăţare este diferit de orice altă metodă tradiţională de educaţie pentru că mizează pe acumularea de cunoştinţe prin joc.

„Toţi cei interesaţi vor putea beneficia de noua metodă educaţională dezvoltată în cadrul proiectului „Creşte prin teatru”. În acest sens, UPC România va realiza un ghid de educaţie şi dezvoltare a copiilor prin artă dramatică. Acesta va fi o resursă online la îndemâna oricui doreşte să aplice tehnicile şi exerciţiile de dezvoltare prin artă dramatică şi va fi disponibil pe site-ul www.cresteprinteatru.ro. Sperăm ca astfel să deschidem un nou drum pentru cei care sunt interesaţi să cultive potenţialul noilor generaţii”, declară Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC România.

Studiile dezvoltate de psihologi şi psihoterapeuţi au arătat că implicarea teatrului în educaţia copiilor este una benefică, dezvoltând capacitatea de control a emoţiilor şi exprimarea verbală. Un studiu realizat în cadrul Universităţii private Sigmund Freud din Viena a demonstrat o serie de avantaje ale educaţiei prin artă dramatică: puterea de memorare a copiilor creşte cu până la 50%, atenţia copiilor creşte cu 30%, în timp ce stima de sine în interiorul familiei şi a prietenilor urmează de asemenea un trend ascendent de până la 12%.

„Prin intermediul jocului cu mijloacele teatrului, întâlnirile de lucru în cadrul atelierelor „Creşte prin teatru” sunt un excelent prilej: de dezvoltare a curajului de a acţiona şi reacţiona, de dezvoltare a libertăţii de a gândi, de a descoperi soluţii variate la aceeaşi problemă, de descoperire a propriei persoane şi a respectului de sine, dar şi de descoperire a respectului pentru celălalt. Doresc mult succes şi viaţă lungă acestui program!”, afirmă Cornel Todea, Directorul Teatrului Ion Creangă.

„Pentru copii teatrul este lumea lor, o lume în care îşi exersează şi îşi perfecţionează achiziţiile şi în care au libertatea de a schimba ce consideră inconvenabil, de a se amuza, de a inventa şi de a fi eroi de succes”, susţine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Bucuresti, 12.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *