free download 78 travel guides written by experts

Educatie pentru formarea intelectuala si spirituala a copiilor si tinerilor

În cadrul proiectului „Alege Școala” derulat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în parteneriat cu Patriarhia Română va avea loc luni, 5 octombrie 2015, un nou eveniment de prezentare și promovare. Acesta se va desfășura în prezența autorităților locale din județul Vaslui, a preoților implicați în activitățile catehetice, a cadrelor didactice și a beneficiarilor din cele șapte centre educaționale „Alege Școala!” din Episcopia Hușilor.

Evenimentul va fi moderat de pr. dr. Constantin Naclad, manager proiect.

„În cadrul acestui proiect derulat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în parteneriat cu Patriarhia Română, ne-am propus să-i ajutăm pe copiii și tinerii aflați în situația de abandon școlar să aleagă școala. Acest eveniment de la Vaslui, la început de an școlar, vine să întărească parteneriatul comunitate-școală-biserică la nivelul Episcopiei Hușilor. Centrele educaționale «Alege Școala» au rolul de a aduce împreună tinerii și copiii din comunități pentru ca ei să beneficieze de educație, de o șansă reală în dezvoltarea lor intelectuală și spirituală”, a declarat pr. dr. Constantin Naclad, manager proiect.

În Episcopia Hușilor, în cadrul proiectului „Alege Școala!”, au fost înființate șapte centre educaționale la Parpanița, Tibănești Buhlui – Băcești, Lipovăț, Giurcani, Pogonești, Murgeni și Gușiței. Aici se desfășoară activități de tip „Școală după Școală” și „Școala de Duminică” ce vizează menținerea în sistemul educațional și reducerea abandonului școlar pentru aproximativ 180 de copii și tineri.

Proiectul „Alege Școala” derulat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada martie – noiembrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 850 de copii și tineri expuși riscului de abandon școlar.

Bucuresti, 03.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *