Educatie IT in cadrul programului STAR

30 elevi din 6 licee bucureștene vor avea oportunitatea să experimenteze pentru şase săptămâni dezvoltarea competenţelor IT prin crearea unei aplicaţii software, în echipă. Iniţiativa este lansată de programul STAR, un proiect educaţional al Şcolii de Valori dezvoltat în colaborare cu compania 1&1 Internet Development.

S.T.A.R. sau Software Talent Academy România este un proiect dedicat liceenilor cu profil real, pasionaţi de dezvoltare software, în cadrul căruia aceştia deprind metodologia SCRUM, o metodă de gestionare a proiectelor caracteristică programării AGILE. Proiectul STAR este gândit ca un program de mentorat în care tinerii învaţă prin experimentare, într-o manieră practică, având ocazia să dezvolte o aplicaţie în grup, alături de un mentor experimentat din compania 1&1, cât și un client fictiv care să ofere feedback pe toată durata proiectului.

“În dezvoltarea acestui proiect am plecat de la dorința de a investi în potențialul adolescenților și de a le oferi acestora o experiență de învăţare practică dar şi o experienţă de dezvoltare personală care să implice creşterea competențelor de lucru în echipă, îmbunătățirea abilităților de prezentare, de gestionare a timpului și de cooperare. Pe lângă acestea, le oferim tinerilor un mediu de învăţare diferit de cel de la școală, un context practic şi cât mai apropiat mediului de afaceri actual din industria IT&C. Am descoperit cu plăcere în rândul aplicanților tineri cu un potențial uriaș, pasionați de robotică, de automatizări si algoritmi complecși, tineri cărora le întrevăd un viitor cu adevărat strălucit!” – Ștefan Pălărie, Head of Corporate Engagement, Școala de Valori

Programul STAR dă ocazia tinerilor pasionați de IT să înceapă din perioada liceului să experimenteze în zona de dezvoltare de programare software printr-o experiență cât mai apropiată de munca de zi cu zi dintr-o companie internațională de dezvoltare de soft.

Proiectul Software Talent Academy România urmează să fie lansat, vineri 31 Ianuarie 2014, urmând să se deruleze pe o perioadă de 6 săptămâni, timp în care elevii vor avea posibilitatea să exploreze ceremoniile specifice metodologiei SCRUM, și vor trebui să depășească împreună, provocările practice ale dezvoltării unei aplicații software. Acesta este un proiect aflat la prima ediţie, care implică cele mai importante licee cu profil informatic din Bucureşti, compania 1&1 Internet Development şi Şcoala de Valori. Pentru detalii vizitați site-ul proiectului STAR la www.scoaladevalori.ro/proiecte/star.

Bucuresti, 30.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *