free download 78 travel guides written by experts

Educatie, CSR – SIVECO

Importanta actiunilor de corporate social responsibility (CSR) este constientizata de din ce in ce mai multe companii – care nu o vad doar ca modalitate de promovare ci ca o investitie pe termen lung in beneficiul comunitatii in care activeaza.

In cadrul activitatilor de CSR desfasurate de SIVECO, un rol important il ocupa zona educatiei, unde compania a desfasurat o seama de proiecte.

{viewonly=registered,special}Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO

Sub numele “Centrul Virtual de Excelenta” proiectul reuneşte o serie de iniţiative demarate de SIVECO Romania în sfera educaţională, initiative menite să contribuie la promovarea creativităţii în domeniul instruirii.
Acest demers are la bază preocupările companiei în dezvoltarea de soluţii complexe şi complete de eLearning.
Inaugurat la începutul anului 2003, Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO reuneşte o serie de iniţiative demarate de SIVECO România în sfera educaţională: Cupa SIVECO, Competiţia .Campion si Şcoala de Vară SIVECO.

Tot sub egida Centrului Virtual de Excelenta se inscriu, avand un caracter de susţinere atat financiara cat si morala, numeroase alte actiuni: Programul Euro 200, Balcaniade, Olimpiada de Informatica, CNIV etc.

Concursul Cupa SIVECO a fost lansat in anul 2003, atunci cand a devenit evident ca tot mai multi tineri sunt interesati de producerea softului educational si a continuat in 2004 si 2005 cu noi editii pline de surprize placute. Inceput pe Internet concursul se termina cu o finala cat se poate de reala unde se intalnesc cei mai talentati.
Concursul prilejuieste formarea unui spirit comun generat de pasiunea pe care o impart toti participantii si care este computerul in general. Alaturi de tineri sunt profesorii indrumatori care, anuland catedra aflata traditional intre ei, colaboreaza cot la cot, cu aceleasi emotii si sunt fericiti pentru fiecare succes iar spiritul acela comun inevitabil se rasfrange si asupra lor.

In finalul a doua concursuri Cupa SIVECO (in asteptarea editiei a treia), ei se aduna in mijlocul vacantei de vara, in cea mai torida perioada, la un pas de Dunare ca sa invete Cult3D, Java sau administrare, strategii didactice sau ergonomie, cot la cot cu profesorii lor indrumatori, deveniti elevi sub egida Scolii de Vara SIVECO.

Scoala de Vara a fost gandita sa ofere directii, care au format un curriculum de vara pe principii si mai ales pe practica. S-a dorit participare, entuziasm, seriozitate, prietenie si toate aceste deziderate au fost atinse.
Organizat de SIVECO România, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi în parteneriat cu revista PC Magazine concursul pune  in valoare potenţialul creativ al tinerilor creatori din învăţământul preuniversitar.

Şcoala de Vară organizată de SIVECO Romania îşi propune să pună bazele unei comunităţi de creatori de soft educaţional care să promoveze, cu argumente ştiinţifice, necesitatea utilizării instrumentelor informatice ca mijloc complemetar de educaţie.

Marele premiu constă din sponsorizarea de către SIVECO România a deplasării echipei câştigătoare la cea mai importanta expoziţie anuala de produse educaţionale EDUCA de la Berlin.

Toţi finaliştii au primit diplome şi trofee SIVECO Romania, abonamente pe 3 luni la revista PC Magazine, şi un premiu “surpriză” – dreptul de a participa gratuit la o tabără organizată de MEdC si sponsorizata de catre SIVECO Romania.
La cursurile din cadrul Şcolii de Vară SIVECO au participat câştigători ai competiţiilor organizate  în anul în curs sub egida Centrului Virtual de Excelenţă SIVECO(Cupa SIVECO, şi .Campion), dar şi ai altor concursuri de prestigiu.
 Au fost invitaţi să susţină cursuri specialişti, psihopedagogi reputaţi, profesori de diverse materii din licee din ţară, cu performanţe pedagogice recunoscute şi expertiză în noile metode de predare, asistate de calculator.

Cele mai credibile argumente le oferă însă chiar cursanţii, al căror entuziasm răzbate din fiecare rând al revistei (zilnice) pe care s-au hotărât să o editeaze în tabără.

Consecvent interesată de investiţia pe termen lung în resurse umane strategice şi promovând principiul educaţiei continue, compania SIVECO România a realizat o sesiune de instruire în dezvoltarea de soft educaţional.
Ca o binemeritata recunoaştere a rolului fundamental jucat de presa de educaţie în modelarea tinerei generaţii, SIVECO Romania şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO au decernat Premiile pentru jurnalism de educaţie, SIVECO Romania considerand jurnalismul de educatie o necesitate, intrucat, cu spiritul lor critic constructiv, jurnalistii contribuie decisiv la schimbarea mentalitatilor pentru adoptarea unui sistem de învăţământ modern şi interactiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *