free download 78 travel guides written by experts

Fundația Scheherazade investește în educația copiilor din mediul rural

România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială, iar acest fenomen îi afectează în primul rând pe cei mici. Din păcate, comuna Bucșani din județul Giurgiu nu face excepție. Peste 350 de copii din comună trăiesc într-o sărăcie lucie: fără apă curentă, gaze sau căldură.

Din această cauză, cei mai mulți copii renunță la școală, iar alții nu se pot înscrie deloc. Pierd astfel singura șansă la un viitor mai bun.


Fundația Scheherazade organizează o conferință de presă și o expoziție de fotografie, realizată de către copiii din Bucșani. În cadrul evenimentului vom prezenta Centrul Social Comunitar, amenajat special pentru copii, unde aceștia îți petrec câteva ore bune după școală, și vom discuta despre rezultatele proiectului. Evenimentul va avea loc marți, 12 aprilie 2016, la Centrul Social Comunitar Bucșani, strada Principală, nr. 242, sat Bucșani, comuna Bucșani, județul Giurgiu, de la ora 11:30.

Prin proiectul ”Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii și tineri în mediul rural din județul Giurgiu”, Fundația Scheherazade le oferă tinerilor și, în special, copiilor de aici o șansă la un viitor mai bun. Prin înființarea Centrului Social Comunitar Bucșani, am urmărit reducerea marginalizării și excluderii sociale a copiilor din mediul rural și acordarea de servicii sociale și medicale.

Potrivit studiilor, patru din zece copii din mediul rural nu pot parcurge un text de 60 de cuvinte fără greșeli, iar 4% dintre ei nu înțeleg ce citesc, în condițiile în care implicarea lor în activitățile casnice este privită în gospodarii ca o formă de educație.

Proiectul ”Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa!” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *