metalshow

Editura Vremea prezinta noi aparitii

Valère Novarina
Spaţiul furios

Traducere de Paola Bentz‑Fauci

Colecţia Teatru

Valère Novarina s‑a născut în 1947 la Geneva. A studiat la Sorbona filozofia, filologia şi istoria teatrului. Este scriitor, regizor şi artist plastic.

Prima sa piesă, L’Atelier volant, a fost pusă în scenă în 1974. Piesele sale au fost traduse în italiană, suedeză, engleză, spaniolă şi germană.

Spaţiul furios (L’espace furieux), versiune teatrală a piesei Je suis (1991), a fost publicat în 1997 şi face parte din repertoriul Comediei Franceze. Piesa a fost reprezentată pentru prima oară în ianuarie 2006. Şerban Alexianu

Gheorghe Alexianu

Monografie

Transnistria, un capitol în istoria omeniei româneşti

Colecţia FID – Fapte, Idei, Documente

„Nu mi-a fost deloc uşor să mă apuc de scrierea acestei cărţi, o întreprindere oarecum dificilă, pentru care s-ar cuveni să am o minimă experienţă a scrisului şi, mai ales, a cercetării istorice. Sunt atâţia care ar putea să o facă mai bine ca mine dar… nu au făcut-o. În plus, eu, ca fiu al celui despre care a fost vorba în paginile de mai sus, sunt pur şi simplu condamnat să am o perspectivă prea personală asupra subiectului. Am fost vrând nevrând de partea tatei! Din fericire, şi o spun din capul locului, această poziţie fatal partizană nu m-a pus niciodată în contradicţie cu adevărul, cu ideea de justiţie, cu idealul de omenie şi toleranţă. Dimpotrivă, cercetând acte şi documente despre al căror conţinut nu ştiam nimic, de fiecare dată s-a confirmat părerea ce am avut-o dintotdeauna despre părintele meu. Mă întreb şi acum ce reacţie aş fi avut dacă pe parcursul cercetării mele aş fi dat peste dovezi ale vinovăţiei tatălui meu? Dacă aş fi găsit probe ale «crimelor de război» săvârşite de el, le-aş fi publicat? Probabil că nu, dar nici cartea de faţă n-aş mai fi scris-o.”

Şerban Alexianu

Bucuresti, 17.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *