free download 78 travel guides written by experts

Editura Herald va invita la o lectura de suflet din Colectia Metanoia

Data: 01.10.2011
Ora: 12.00
Locul: Muzeul Satului – „Dimitrie Gusti”, Festivalul Culturii Indiene – „Namaste India”

Nisargadatta Maharaj, "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut"

Jiddu Krishnamurti, "Trezirea inteligentei"

Lectură: Igor Mocanu, Aurelian Scrima

NISARGADATTA Maharaj, considerat astazi unul din marii intelepti ai veacului, iar cartea sa, Eu sunt Acela, o adevarata Biblie a secolului XX, a trait o viata obisnuita, pana la varsta mijlocie, fara nici cel mai mic semn al sfinteniei ce avea sa urmeze. Intalnirea cu Sri Siddharameshwar Maharaj, maestrul spiritual al sectei hinduse Navnath Sampradaya s-a dovedit a fi punctul de cotitura al vietii lui. Gurul i-a dat o mantra si instructiuni pentru meditatie. Dupa aceea a inceput sa aiba viziuni si uneori cadea in transe. Ceva a explodat inauntrul lui, dand nastere unei constiinte cosmice, unui simtamant al vietii eterne. In 1937, dupa ce a trecut dincolo de ideea "eu sunt trupul", el a dobandit o stare mentala atat de vie, atat de pasnica si de glorioasa, incat totul i s-a parut a fi lipsit de valoare in comparatie cu ea: a atins Realizarea de sine. In perioada cuprinsa intre 1938 si1981, anul stingerii sale din viata, Sri Nisargadatta s-a intretinut cu numerosi vizitatori din India sau din diverse parti ale lumii aflati in cautarea unui autentic indrumator spiritual. Cu toate ca Maestrul nu avea educatie, conversatia lui era iluminata intr-un grad extraordinar. Dialogurile purtate cu aceste prilejuri au fost adunate in volumul de fata.

"Invata sa traiesti fara a te preocupa de tine insuti. Pentru aceasta, trebuie sa afli ca fiinta ta autentica este nesupusa, neinfricata, mereu biruitoare. O data ce stii cu certitudine absoluta ca nimic nu te poate tulbura in afara de propria ta imaginatie, ajungi sa nu mai tii seama de dorintele si fricile tale, de conceptele si ideile tale si sa traiesti numai si numai prin adevar".

KRISHNAMURTI, socotit unul din marii ganditori ai veacului XX, a lasat o opera importanta, alcatuita indeosebi din discursurile pe care le-a rostit cu prilejul unor reuniuni anuale organizate in lumea intreaga. O parte din temele prezentate in aceasta carte reprezinta conversatiile pe care Krishnamurti le-a purtat cu personalitati marcante (Jacob Needleman, Alain Naude, Aldous Huxley), interesate de ideile lui. Aceste dialoguri nu sunt discutii in sensul unor dezbateri sau argumentari, ci schimburi libere de idei intre oameni avand un scop comun si nazuind sa inteleaga probleme fundamentale. Chestiunile abordate sunt esentiale pentru intelegerea omului si a libertatii sale adevarate. Potrivit lui Krishnamurti, o minte eliberata este aceea care a renuntat la vechile experiente si conditionari facand astfel loc bogatiei prezente, care asteapta sa fie patrunsa de o minte treaza, noua.

"Cand iti doresti o experienta religioasa, o doresti pentru ca nu ti-ai rezolvat problemele, temerile, disperarile, fricile si suferintele de zi cu zi – si deci vrei mai mult. Dar in aceasta dorinta de mai mult se ascunde o mare amagire. Dorinta de experiente din ce in ce mai vaste, mai profunde, mai importante nu duce decat la prelungirea drumului cunoasterii."

Editura Herald şi Fundaţia Rabindranath Tagore
Vă invită la Festivalul Culturii Indiene – „Namaste India”
Primul festival din România dedicat culturii indiene
30 septembrie – 02 octombrie
Muzeul Satului – „Dimitrie Gusti”
Bucureşti

Editura Herald aşteaptă toţi bucureştenii şi vizitatorii capitalei la un nou eveniment cultural în aer liber – Festivalul Culturii Indiene – „Namaste India”.

Muzeul Satului – „Dimitrie Gusti” se transformă în pavilion expoziţional de carte, fotografie, film, dans, muzică, pictură şi ateliere de creaţie.

Te aşteptăm în fiecare zi la standul Editurii Herald pentru a-ţi oferi cele mai noi titluri cu reduceri între 15-35%!

Pentru mai multe detalii legate de conţinutul şi programul manifestării, vă aşteptăm pe siteurile www.edituraherald.ro şi www.namasteindia.ro.

Bucuresti, 29.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *