metalshow

Editura Casa Radio si Teatrul ACT va invita la o dupa-amiaza cu Nichita

Fundatia Teatrul ACT organizeaza joi, 31 martie 2011, ora 18.00, la ceainaria Sala de Lectura (Calea Victoriei 126, et. 2) un dublu eveniment: vernisajul expozitiei de fotografie „O dupa-amiaza cu Nichita“ si lansarea audiobook-ului „Albastru de Prusia: Nichita Stanescu despre scriitori si literatura“, aparut la Editura Casa Radio.

Din dorinta de a dezvalui dimensiunea personalitatii lui Nichita Stanescu in viata culturii romane, atat pentru contemporanii sai dar si pentru cei mai tineri, aniversam 78 de ani de la nasterea poetului printr-o expozitie de fotografii realizate acasa la Nichita intr-o dupa-amiaza din primavara lui ’82, prin rostirea poemelor sale si discutii cu cei care l-au cunoscut.

Cum arata Nichita Stanescu in memoria generatiei ’80 veti putea descoperi timp de o luna la Sala de Lectura a Teatrului ACT, prin amabilitatea graficianului Tudor Jebeleanu, care a pus la dispozitie o serie de fotografii inedite cu Nichita Stanescu. Joi seara, autorii fotografiilor, Tudor Jebeleanu, Florin Iaru si Traian T. Cosovei, ne vor impartasi impresiile lor despre aerul acelei dupa-amieze, printre invitatii lor regasindu-se pictorul Sorin Dumitrescu, scriitorii Mircea Cartarescu, Bogdan Ghiu si multi alti prieteni de-ai poetului.

Marturiilor fotografice expuse li se va alatura si vocea poetului sarbatorit, restituita de abumul intitulat „Albastru de Prusia: Nichita Stanescu despre literatura si scriitori“, care contine inregistrari din arhivele Radio Romania, realizate intre 1969 – 1983. Proaspata aparitie din colectia „Lecturi pe intuneric“ a Editurii Casa Radio reproduce de asemenea – in premiera absoluta – detalii fotografice ale memorabilei „dupa-amieze cu Nichita“, precum si desene semnate de… Tudor Jebeleanu!

Alte informatii despre acest eveniment si detalii despre concursurile cu premii din tirajul nou lansat, in emisiunile din saptamana in curs pe Radio Romania Actualitati si Radio Romania Cultural – Espresso, Dimineata crossover, Texte si pretexte, Timpul prezent, Expresul de seara, precum si pe site-urile organizatorilor: www.saladelectura-act.ro si www.edituracasaradio.ro.

Nichita Stanescu

Albastru de Prusia. Despre scriitori si literatura…
Tablete si interviuri (1969 – 1983)
Cu o prezentare de Paul Cernat
Desene si fotografii originale: Tudor Jebeleanu
CD: 63’48”
Colectia „Lecturi pe intuneric”

Bucuresti, 29.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *