free download 78 travel guides written by experts

EDITORS pentru prima oara in Romania

O trupa cu totul aparte, un indie rock bazat pe chitari, abil, capricios si magnific – acestia sunt EDITORS, s-au intalnit in centrul Angliei, desi nici unul din membrii trupei nu-si are originea acolo.

Initial s-au numit Pilot, apoi The Pride si Snowfield, iar in anul 2002 se muta in Birmingham si adopta titulatura de EDITORS. Din componenta trupei fac parte Tom Smith (lead vocals, rhythm guitar, piano), Chris Urbanowicz (lead guitar & synth), Russell Leetch (bass guitar & live backing vocals) si Ed Lay (drums, percussion & live backing vocals).

Desi trupa nu pretinde ca ar fi in vreun fel “rock & roll”, mai ales din cauza locurilor de unde se trag, se poate spune totusi ca EDITORS sunt o “marca inregistrata”, cel putin in ceea ce priveste soundul propriu, un amestec de melancolie, meditatie si emotie ce captureaza perfect spiritul vremurilor pe care le traim.

Dupa lansarea single-ului de debut “Bullets” au fost comparati cu formatii pe val precum Bloc Party sau Interpol, sau cu legendara Joy Division, dar datorita stilului vocal aparte al lui Tom Smith, e clar ca avem de-a face cu ceva original. NME elogia debutul lor: “este ceva dureros de frumos, ce tanjeste dupa speranta… “Bullets” este o piesa ce ar fi putut fi scrisa cu usurinta de U2 pe la inceputul anilor ’80 sau ceva ce The Cure si Robert Smith ar putea scrie in 2 minute, intr-o zi de vacanta”.

Pana acum EDITORS au lansat 2 albume de studio devenite discuri de platina in UK, care s-au vindut in peste 2 milioane de copii in intreaga lume. Albumul lor de debut ‘The Back Room’ a fost lansat in 2005 si contine primele lor hit-uri "Munich" si "Blood". Acest debut le-a adus in anul urmator o nominalizare la Mercury Prize Awards 2006 – premiile criticilor de muzica din Marea Britanie. Urmatorul lor material ‘An End Has A Start’ a intrat direct pe locul 1 in topul vanzarilor de albume din UK in luna iunie 2007 aducandu-le inca o nominalizare, de aceasta data la Brit Awards 2008 la categoria Best British Band.

Succesul de care au continuat sa se bucure, prezenta neincetata in topurile de specialitate cu albumele si single-urile lor precum si prestatiile live de la majoritatea festivalurilor europene din ultimii ani i-au facut pe cei de la cotidianul britanic The Mail On Sunday sa-i numeasca pe EDITORS “cea mai mare trupa britanica a ultimei decade dupa Artic Monkeys”.

In septembrie 2009 este programat sa apara cel de-al treilea album de studio EDITORS ce va purta titlul ‘In This Light And On This Evening’. Trupa a declarat recent ca soundul noului material va fi unul mult mai crud, direct si inaltator in comparatie cu compozitiile lor precedente, iar de productia lui s-a ocupat veteranul Flood, bine cunoscut pentru colaborarile sale cu trupe ca Depeche Mode, U2, Nick Cave, PJ Harvey sau Nine Inch Nails.

Turneele americane si europene le-au solidificat fara indoiala statutul de una din cele mai importante trupe britanice ale momentului.

Concertul EDITORS de la Bucuresti va avea loc in data de 16 august la Teatrul de Vara Herastrau. Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu data de 5 iunie la pretul de 85 lei si vor putea fi achizitionate online de la MyTicket.ro si din Reteaua Diverta, Librariile Carturesti si cluburile Control si Fire.

EDITORS – Bones: //www.youtube.com/watch?v=S1SG1hQObm0

EDITORS – The Racing Rats: //www.youtube.com/watch?v=KpH697da4KQ

EDITORS – All Sparks: //www.youtube.com/watch?v=VvYiOf0tX2s

Concertul EDITORS din data de 16 august este produs de One Event.

www.event.mu | www.editorsofficial.com | www.myspace.com/editorsmusic

Bucuresti, 05.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *