free download 78 travel guides written by experts

Editii speciale dedicate Targului Gaudeamus, la TVR Cultural

TVR Cultural a pregătit o serie de ediţii speciale dedicate Târgului Gaudeamus. Emisiunile „Literatura de azi”, „Art@.ro” şi „Iluminatul public” au rezervat un program special pentru ediţia din acest an a târgului. Duminica aceasta va fi o zi specială şi pentru melomani, care vor putea urmări, de la ora 16.15, fragmente din concertul susţinut la Alba Iulia de Alexandru Tomescu, în cadrul Festivalului Dilema Veche.

Emisiunea moderată de criticul Daniel Cristea-Enache îşi face apariţia cu două ediţii înregistrate la Târgul de Carte Gaudeamus, duminică, 27 noiembrie, de la ora 16.45, şi luni, 28 noiembrie, de la ora 20.00. În ediţia specială programată pentru duminică, Gabriela Adameşteanu, Ileana Mălăncioiu, Eugen Negrici şi Ovidiu Şimonca vorbesc despre starea cărţii şi despre condiţia scriitorului, despre piaţa de carte din România şi despre impactul traducerilor. În ediţia de luni, moderatorul emisiunii va dialoga cu Radu Paraschivescu despre cartea pe care acesta a lansat-o în cadrul Târgului Gaudeamus – „Toamna decanei” (Convorbiri cu Antoaneta Ralian)- şi, în sens larg, despre piaţa cărţii din România. Lui Radu Paraschivescu i se va alătura publicistul şi scriitorul Eugen Istodor, autorul cărţii „Lipscani. Ghid turistic & de chefuri”.

TVR Cultural a rezervat pentru ziua de duminică un spaţiu special şi pentru cei care rezonează cu muzica lui Alexandru Tomescu. Astfel, de la ora 16.15, TVR Cultural difuzează un reportaj dedicat prezenţei lui Alexandru Tomescu la Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia, eveniment al cărui coproducător a fost Televiziunea Română. Telespectatorii vor putea urmări şi fragmente din concertul susţinut de cunoscutul violonist în Catedrala Romano-Catolică („Capriciile” lui Niccolo Paganini). Alexandru Tomescu vorbeşte despre importanţa culturii pentru comunităţile locale şi despre cel mai recent DVD al său „Alexandru Tomescu. 24/24".

Emisiuni dedicate Târgului Gaudeamus

Evenimentele din cadrul Târgului Gaudeamus vor fi reflectate şi în emisiunea Art@.ro din data de 3 decembrie (ora 17.45) şi în emisiunea „Iluminatul public” din data de 4 decembrie (ora 17.45). Duminică, 4 decembrie, criticul Alex Ştefănescu va prezenta cea mai recentă carte a lui Mircea Dinescu – „Femeile din secolul trecut”, iar Mircea Dinescu va cânta şi va dialoga cu actorii care îi vor întruchipa pe cei ce vor să desfiinţeze cartea. Ideea celei de-a doua părţi a emisiunii porneşte de la un fenomen care capătă amploare în România: fiecare carte bună, aproape fără nicio excepţie, stârneşte furia distructivă a unor comentatori. Citatele din articolele negativiste sunt citite de tinerii actori Lari Giorgescu şi Irina Ivan.

Bucuresti, 25.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *