Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Editie speciala „Politica si delicateturi”, de la Londra

Mircea Dinescu găteşte pentru Baroneasa Emma Nicholson şi invitaţii fundaţiei acesteia, în cadrul unui eveniment caritabil. Ediţia specială se difuzează pe 16 noiembrie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 15.00.

Pe 16 noiembrie, Politică şi delicateţuri se mută, pentru o zi, la Londra, acolo unde, sub patronajul Baronesei Emma Nicholson şi a fundaţiei sale, asociaţia Children’s High Level Group (CHLG), a fost organizată o strângere de fonduri pentru copiii cu handicap auditiv din România. În cadrul evenimentului, Mircea Dinescu găteşte pentru invitaţii prezenţi, oameni de afaceri şi de cultură, politicieni români şi britanici. Ediţia specială Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Totul a pornit în urmă cu aproape doi ani, când Mircea Dinescu a avut-o ca oaspete pe Emma Nicholson pe malul Dunării, la Cetate. Atunci s-a născut promisiunea ca, oricând se va ivi ocazia, poetul să vina la Londra şi să gătească pentru Baroneasă la unul dintre evenimentele sale. Şi iată că fundaţia acesteia a decis să organizeze un eveniment caritabil, în sprijinul copiilor din România, la Institutul Cultural Român de la Londra, iar Dinescu a fost poftit să „vrăjească” oaspeţii cu bunătăţile sale.

Ajutat de doi români inimoşi, proprietarii unui magazin românesc din Londra, Dinescu face aprovizionarea cu produse tradiţionale. Din magazinul lor nu lipsesc putina cu brânză, condimentele alese şi costiţele de miel, spre încântarea poetului, care mărturiseşte că şi-a pus în bagaj doar un borcan cu deja faimosul său măcriş.

Odată hotărât meniul, poetul intră în bucătărie, unde sarcina nu este deloc uşoară: trebuie să gătească, pentru peste 100 de invitaţi, bucate româneşti. Alege să prepare sărmăluţe în foi de varză, în a căror compoziţie face un amestec din carne de porc, viţel şi gâscă, iar apoi le lasă să fiarbă în vin alb. Pentru diversitate, poetul le alătură şi sărmăluţe în foi de viţă şi stufat de miel, înnobilat, desigur, cu măcriş.

Nerăbdătoare, Baroneasa Nicholson însăşi vine în bucătărie, unde este îmbiată de poet să guste din bucate şi să ciocnească împreună un pahar de vin adus de pe malul Dunării. Invitaţii, printre care se află şi Jonathan Scheele, sunt încântaţi de savoarea bucatelor şi de aroma vinului românesc şi donează pentru copiii cu probleme auditive peste 10.000 de lire sterline. Evenimentul se transformă, până la urmă, într-o „adevărată petrecere balcanică”, după cum remarcă Dinescu.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Bucuresti, 13.11.2014
{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.