Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Editia cu cele mai multe eliminari: trei concurenti au parasit aseara bucataria MasterChef

MasterChef a adus aseară noi premiere! Pentru prima dată, proba cutia misterelor nu a venit cu avantaje, ci cu o eliminare! Cel mai iubit cooking show din România a fost urmărit de peste 1.3 milioane de telespectatori la nivel național pe întreg intervalul de difuzare, 20:30 – 22:57. Minutul de aur, de la 21:30, a reunit 1.8 milioane de telespectatori.

MasterChef a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, ediția de aseară a obținut 9.7 puncte de rating și 23.2% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 7.1 puncte de rating și 17.1% share.

Cristi, unul dintre cei doi câștigători ai șorțului de aur, a fost nevoit să părăsească MasterChef din cauza unor probleme medicale. O afecțiune care nu suporta amânare l-a obligat să renunțe și să se opereze de urgență.

Ingrediente din belșug, ustensile la rație

Ediția de aseară i-a pus pe concurenți față în față cu o nouă probă cutia misterelor. De data aceasta, au avut parte de o surpriză: în loc de ingrediente, au găsit sub cutii o serie de ustensile de bucătărie! Mai mult, aceștia au avut de pregătit un desert la alegere, utilizând doar cinci dintre instrumentele găsite sub cutie. Prin intermediul acestei provocări, Chefii și-au dorit să-i facă pe concurenți să gândească structurat și să-și planifice totul minuțios. Timp de 75 de minute, pretendenții la titlul MasterChef au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i îndulci pe jurați, numărul limitat de instrumente forțându-i să fie cât mai creativi. Cei care au dat-o în bară magistral, după cum a spus Chef Adrian Hădean, au fost Georgiana, Andrei și Avram. Totuși, deși majoritatea concurenților a realizat plating-uri neatrăgătoare, Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean au ales să guste din preparatele următorilor concurenți: Florin, Tudor, Victoraș, Ana Maria, Kiki și Nea Marin. Concluziile au fost simple: preparatele gustate de Chefi au fost declarate nepotrivite pentru o astfel de competiție.

La polul opus, cei care au impresionat vizual cu preparatele lor au fost Claudiu, Adriana, Claudia, Iuliana, Anuța și Liviu. Dintre aceștia, Adriana, Liviu și Claudiu au fost nominalizați ca fiind cei mai buni la această probă, având avantajul de a nu găti la următoarele două probe. Pe lângă acest lucru, fiecare dintre ei a putut să salveze un alt concurent care a beneficiat de același avantaj. Norocoșii salvați au fost Cristi, Nea Marin și Iulian.

Deși la audiții i-a impresionat pe Chefi cu un preparat pentru care a primit șorțul de aur, la prima probă de aseară, Victoraș a comis o eroare gravă: a gătit chocolate lava cake-ul utilizând făină și cacao. Din păcate, această greșeală i-a adus eliminarea.

Proba numărul doi i-a provocat la duel pe cei mai slabi 12 concurenți ai probei anterioare. Dintre aceștia, șase au tras la sorți bilete cu numere, ceilalți șase nimerind bilete goale. Ulterior, fiecare dintre cei care a obținut un bilet cu număr a avut de ales persoana cu care să se dueleze. Concurenții aleși au propus ingredientul vedetă pentru proba duelului. Echipele au fost: Andrei & Tudor, Marilena & Anuța, Avram & Andra, Georgiana & Florin, Kiki & Ana Maria și Iuliana & Claudia. Timp de 60 de minute, cei 12 au făcut tot posibilul să câștige această probă, însă Tudor, Anuța, Andra, Florin, Kiki și Iuliana au pierdut proba.

De la banc, în culise și retur – proba ștafetei la olimpiada din bucătăria MasterChef

Ultima probă, împărțită în două etape, i-a provocat pe concurenți să dea tot ce pot pentru a se salva de la eliminare. Prima dintre acestea a fost o probă de ștafetă și s-a desfășurat pe perechi de câte două persoane. Tudor, care a făcut cele mai puține greșeli la proba precedentă, a avut prioritatea de a-și alege partenerul de echipă, dintre cei șase condamnați la testul sub presiune.

Perechile probei de ștafetă, Tudor & Andra, Anuța & Florin și Kiki & Iuliana, au fost provocate să realizeze farfurii dietetice, slabe în calorii, dar bogate în savoare, utilizând numai ingredientele puse la dispoziție de Chefi. Din cele 30 de minute disponibile pentru prima parte a testului sub presiune, concurenții au gătit câte 15 minute, în ture de câte 5 minute, fără a putea comunica cu coechipierul. Doar Tudor & Andra au convins la proba de ștafetă și s-au salvat de la etapa a doua. Ceilalți concurenți au intrat la testul sub presiune, unde au avut de realizat un preparat, pregătit în două abordări diferite, una pentru adulți și una pentru copii, diferențiate prin gust și plating. Iuliana a părăsit competiția MasterChef, cei trei jurați fiind dezamăgiți de preparatul pentru copii, care semăna cu un terci, gustul fiind total nepotrivit.

16 concurenți au rămas în lupta pentru marele titlu MasterChef și premiul de 50.000 de euro! Competiția continuă și săptămâna viitoare, cu noi probe de foc, în care concurenții își vor demonstra măiestria în bucătărie.

Bucuresti, 21.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *