Baby Boom Show Virtual

Editia a II-a a Proiectului “5 Licee 5 Muzee” a inceput

Joi, 26 februarie a.c., in sala de festivitati a Colegiului National I.L. Caragiale, a avut loc conferinta de lansare a celei de a II-a etape a proiectului educational “5 Licee 5 Muzee” prin care elevii din alte 5 licee din capitala vor putea vizita gratuit 5 muzee din Bucuresti.

Alaturi de reprezentantii ISMB si ai Primariei Municipiului Bucuresti, Dna. Inspector General Adjunct Mihaela Florescu si dnul. Director Executiv – Directia Educatie, Radu Emilian  au luat cuvantul si dna. Ana Dulu, Director General ECDL ROMANIA si dna. Elena Chiru, Coordonatorul Proiectului, care si-au exprimat bucuria de a fi din nou alaturi de copii.

Muzeele implicate in proiect au venit cu oferte cat mai tentante pentru elevii de liceu, fiind incantati ca iau parte din nou la un astfel de program dedicat lor.

Entuziasmul a venit din partea copiiilor participanti la conferinta, reprezentanti ai liceenilor ce vor fi implicati in proiect, acestia exprimandu-si interesul atat pentru vizitele la muzee cat si pentru concursul de cultura generala online in urma caruia vor fi premiati cei mai buni elevi si cel mai activ liceu.

Proiectul „5Licee 5Muzee” a fost lansat anul trecut ca un program cultural dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale prin declansarea unei „epidemii sociale” in randul acestora de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala.

Reactiile pozitive ale tuturor participantilor la program in prima etapa a proiectului desfasurata pe parcursul anului 2008, au facut ca ECDL ROMANIA si Inspectoratul Scolar Bucuresti avand sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti sa continue proiectul “5 Licee 5 Muzee” si anul acesta.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 5 luni (01.02.2009 – 30.06.2009).

In cea de a doua etapa a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:
Liceul Teoretic Stefan Odobleja
Colegiul National “Spiru Haret”
Colegiul National “I.L.Caragiale”
Colegiul National “Gheorghe Sincai’
Liceul Economic “Costin C. Kiritescu”

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda din nou invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:
Muzeul National de Arta
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul National Militar

Bucuresti, 27.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *