free download 78 travel guides written by experts

Ecranizarea romanului „De ce fierbe copilul in mamaliga”, o coproductie Ungaria-Polonia-Romania,

a castigat marele premiu al Festivalului de Film Golden Orange din Antalya

Filmul Aglaja (De de fierbe copilul în mămăligă), regizat de Krisztina Deak, a obţinut sâmbătă, 12 octombrie, Premiul pentru cel mai bun film si Premiul asociației criticilor de film, decernate de juriul Festivalului Internațional de Film Golden Orange Antalya, condus de un deţinător al premiului Oscar, regizorul Istvan Szabo.

În rolurile principale sunt Eszter Onodi, fetiţa Babett Javor şi cunoscutul actor al Teatrului Maghiar din Cluj, Bogdan Zsolt, câştigătorul a doua premii UNITER pentru cel mai bun actor.

Aglaja este o coproducţie între Inforg Studio – Ungaria, Hai-Hui Entertainment – România şi Opus Film – Polonia, a fost sprjinit de Centrul Național al Cinematografiei şi Eurimages.

Filmul este ecranizarea romanului Aglajei Veteranyi, "De ce fierbe copilul în mămăligă", o poveste a unei familii de circari care se află mereu pe drumuri. Acţiunea filmului se desfăşoară în perioada României comuniste. Viaţa familiei este văzută prin ochii unui copil, care nu cunoaşte dragostea sau mila, a cărei existenţă se învârte în permanenţă în lumea circului, singura pe care o cunoaşte. Fetiţa trăieşte cu frica permanentă, ca mama sa – femeia cu “părul de oțel” care atârnă de păr din cupola circului – va muri într-o zi, căzând de la mare înălţime.

Romanul a fost dramatizat într-un spectacol memorabil, în regia lui Radu Afrim, la Teatrul Odeon din Capitală.

Filmul Aglaja (De de fierbe copilul în mămăligă), va fi prezentat în cadrul Zilele Filmului Maghiar, ce vor avea loc la București în perioada 19-25 noiembrie, dar și la festivalul Alter-Native, care are loc la Târgu Mureș în perioada 7-11 noiembrie.

Bucuresti, 15.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *