free download 78 travel guides written by experts

Economisirea – între scop, utilitate și investiție

Diferența între oamenii bogați și cei care duc un nivel de trai decent este dat nu de nivelul câștigurilor și al economiilor, ci de modul în care primii au ales să privească banii că pe un mod de a produce alți bani, în timp ce categoria a doua îi privesc ca pe o formă de asigurare. Bogații nu economisesc pentru că le este teamă pentru viitorul lor financiar, pentru că aceștia pot oricând să acceseze împrumuturi fără dobândă în Danemarca (kviklån gratis DK), dacă au nevoie, ci o fac pentru că acești bani le permit să facă noi investiții care să genereze la rândul lor alți bani, pe care îi vor folosi pentru alte investiții.

penge

Rezultatul asumării unui astfel de risc le permite celor bogați să-și mențină un nivel de trăi ridicat și să se bucure de un stil de viață în care orice dorință poate fi îndeplinită, inclusiv aceea de a zbura pe Lună. În timp ce un om cumpătat va face economii bazându-se pe utilitatea acestora în cazurile în care nu va mai dispune de resurse financiare în viitor, o persoană bogată face economii doar pentru a-și oferi noi oportunități de a investi banii.

De ce este mai avantajos să economisești pentru a produce alți bani făcând investiții?

Nivelul economisirii este raportat la sursa de venit, iar dacă aceasta este scăzută va trebui să începi să te limitezi la un stil de viață ceva mai auster. Într-un astfel de caz, banii pe care îi vei economisi nu îți vor fi utili decât pentru anumite situații urgente sau pentru asigurarea viitorului financiar. Creșterea economiilor în cont va fi una redusă sau limitată la o sumă constantă, ceea ce înseamnă că oricât de mult timp ai economisi, valoarea finală a economiilor o să fie una infinit mai mică decât în cazul în care ai investi acele economii în acțiuni cu randament rapid sau pe termen mediu.
Bogații care au făcut economii au ales să riște pentru a exploata noile oportunități financiare disponibile pe piețele bursiere sau prin alte modalități care le permite să câștige mult mai mult. Nu s-au mulțumit ca să-și consolideze economiile deja mărite ca urmare a investițiilor bine plasate, ci au ales să facă o reinvestire a profitului obținut în alte combinații financiare. Desigur, aceștia și-au păstrat baza de economisire intactă, valoarea investiției fiind raportată la ceea ce au câștigat din investiția anterioară. Procedând în acest mod (păstrarea bazei de economisire și reinvestirea profitului, așa cum este menționat pe penge247.dk) aceștia au prosperat și au ajuns și mai bogați, fără să fie nevoie să se concentreze pe menținerea unui nivel de economisire constant precum în cazul oamenilor obișnuiți.

Banii produc alți bani doar dacă li se oferă posibilitatea de a o face, pentru că banii care stau într-un cont de economii nu vor genera decât o foarte mică dobânda, chiar dacă valoarea lor este ridicată. Adevărații banii se fac prin plasarea economiilor în investiții rentabile, pentru că în acest mod banii intră în circuitul financiar și reușesc să-și atingă scopul pentru care au fost creați: să ofere noi posibilități celor care îi folosesc. Alege să economisești în mod inteligent, bazându-te nu numai pe utilitatea economiilor făcute, ci și pe redirecționarea unei părți a acestora în investiții rentabile și producătoare de și mai mulți bani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *