metalshow

Economii considerabile la apelurile efectuate de pe telefonul fix

Liberalizarea industriei de telecomunicaţii din România le-a oferit utilizatorilor libertatea alegerii celui mai avantajos operator de telefonie fixă. Odată cu apariţia pe piaţă a diverşilor furnizori internaţionali de servicii de telecomunicaţii, monopolul Romtelecom a făcut treptat loc soluţiilor inovative din domeniul telecomunicaţiilor. În fond, competiţia înseamnă servicii de o calitate mai bună, tarife mai reduse şi libertatea utilizatorilor de a-şi alege serviciul dorit.

Soluţiile alternative de telefonie fixă sunt oferite fie pe acelaşi suport, adică linia de telefon existentă, fie pe un suport nou, cum ar fi cablul TV. Pentru convorbiri internaţionale în special,  există şi varianta achiziţionării cartelelor preplătite. Pentru a iniţia apeluri prin intermediul acestor cartele, utilizatorul trebuie să sune la un anumit număr de acces, sa introduca un număr de identificare (PIN), după care sa formeze numărul de telefon dorit.

Cea mai confortabilă soluţie este aceea de a avea tarife bune, fără să schimbi numărul de telefon şi fără să tragi fire noi. Local, există câţiva operatori care oferă acest tip de serviciu, însă la nivel naţional singurul operator este EUfonika, parte a grupului Deutsche Telekom. Compania oferă servicii de telefonie fixă pentru convorbiri naţionale, internaţionale şi către reţele mobile. Având în vedere faptul că serviciul este disponibil prin infrastructura Romtelecom, EUfonika reprezintă un mod foarte simplu de a reduce factura telefonică. Formând codul de operator 1688, clienţii practic folosesc reţeaua EUfonika şi beneficiază de tarife foarte bune. Potenţialii clienţi trebuie doar să apeleze numărul gratuit 0800-88-1688 pentru a se înregistra şi a beneficia de tarifele reduse.

Tarifele percepute de operatorii alternativi sunt în general mai mici decât cele oferite de operatorul public de telefonie. De exemplu, un utilizator al serviciului EUfonika poate economisi 20% la convorbirile interjudetene şi pe mobil şi până la 70% pentru cele internaţionale. Recent, compania şi-a redus substanţial tarifele convorbirilor îndreptate către patru destinaţii internaţionale foarte populare printre români. Astfel, serviciul oferă un tarif de 6,5 eurocenţi pe minut plus TVA pentru apelurile iniţiate în Germania, Italia, Ungaria sau Spania (în comparaţie cu tariful de 22 eurocenţi pe minut plus TVA perceput de operatorul public). Utilizatorii nou înregistraţi primesc, de asemenea, o oră de convorbiri gratuite pentru apelurile iniţiate către una dintre aceste patru destinaţii internaţionale.

Bucuresti, 3.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *