free download 78 travel guides written by experts

Economia sociala, o solutie pentru mediul inconjurator

Conferința finală

Asociația Salvați Dunărea și Delta a lansat platforma antreprenorială Eco-Social în cadrul conferinței naționale care a încheiat proiectul Economia Socială – o soluție pentru mediul înconjurător, desfășurat în perioada 2011-2013, în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate rezultatele proiectului: 4 structuri de sprijin ale economiei sociale în București, Neamț, Tulcea și Argeș, 4 întreprinderi sociale (IS) active în domeniul colectării și valorificării deșeurilor, 100 de persoane angajate în cadrul întreprinderilor sociale și 4000 de persoane informate și consiliate cu privire la beneficiile economiei sociale. Astfel, prin intermediul beneficiarilor, a fost creată o rețea activă de colectare, procesare și valorificare a deșeurilor în folosul comunităților locale și al partenerilor.

Platforma antreprenorială Eco-Social își propune promovarea economiei sociale și facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor vulnerabile din punct de vedere economic și social, prin intermediul întreprinderilor sociale. IS-urile au ca obiect de activitate reciclarea deșeurilor, în patru moduri diferite, în funcție de specificul local:
– EcoSocial București: reciclarea creativă a mobilei vechi
– EcoSocial Argeș: prelucrarea și compostarea deșeurilor agricole
– EcoSocial Neamț: valorificarea deșeurilor lemnoase în brichete de lemn
– EcoSocial Tulcea: producerea obiectelor artizanale, a acoperișurilor și a panourilor izolatoare din stuf și papură.

În perioada următoare, partenerii proiectului vor continua demersul prin sprijinirea structurilor sociale create astfel încât întreprinderile să ajungă treptat să-și asigure singure sustenabilitatea și dezvoltarea. Rețeaua Eco Social se va extinde prin integrarea și a altor întreprinderi sociale care au ca obiective sustenabilitatea, protecția mediului, sprijinirea dezvoltării meșteșugurilor.

În cadrul aceleiași conferințe a avut loc expoziția unei camere funcționale și locuibile, realizată din obiecte recuperate de la tomberon și transformate în mobilier: pat și masă din paleți, un fotoliu din anvelope utilizate, un dulap și un raft pentru sticle din lădițe de lemn, un geamantan folosit ca dulap. Aceste produse au fost realizate de IS Eco Social București, la care s-au adăugat împletiturile din papură manufacturate la Letea, de către Eco Social Tulcea.

Conferința face parte din proiectul „Economia socială, o soluție pentru mediul înconjurător”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Bucuresti, 19.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *