free download 78 travel guides written by experts

Eco-Rom Ambalaje a desemnat castigatorii competitiei scolare ECOlimpiada elevilor, Editia a II-a

Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic împreună cu Eco-Rom Ambalaje a premiat cei mai creativi elevi ai competiției naționale ECOlimpiada Elevilor, Ediția a II-a, după aproape 6 luni în care temele ecologice au luat forma unor lecții despre colectarea separată și despre procesul de reciclare.

Anul acesta, programul a fost extins în 33 de localități, unde peste 17.800 de elevi de clasele a III-a și a IV-a au parcurs manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele!”. Astfel, în urma predării manualului de către învățători, lecțiile deprinse au fost transformate de către elevi în compuneri pline de imaginație, în care deșeurile de ambalaje capătă o nouă viață, cu ajutorul colectării separate și a procesului de reciclare.

Premiile au fost oferite câștigătorilor în cadrul unei ceremonii desfășurate în prezența Doamnei Deputat Carmen Moldovan, Președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, alături de părinți și cadre didactice. Au fost oferite 100 de premii constând în aparatură multimedia pentru câștigătorii premiilor I, II și III și ghiozdane pentru cei care au obținut mențiune.

„Studiul, accesul la informație, dar și exercițiul sunt trei piloni importanți în deprinderea de obiceiuri sănătoase. Acțiunile noastre repetate pot avea, pe termen lung, un impact pozitiv sau negativ asupra mediului înconjurător. Prin aceste proiecte educaționale încercăm să îi facem pe elevi să devină tot mai responsabili cu toate resursele pe care le folosesc – iar colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, urmată de procesul de reciclare sunt un prim mare pas spre un mediu mai curat. Apreciem eforturile producătorilor responsabili de a susține educația ecologică în cât mai multe școli din România. Ne dorim ca informațiile dobândite de elevi prin participarea la ECOlimpiada Elevilor să se transpună în cât mai multe acțiuni de protejare a mediului”, declară Carmen Moldovan, Președinte al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.

ECOlimpiada Elevilor este un demers complet, care își propune familiarizarea elevilor din școlile din România cu procesul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul educațional integrează două componente – una didactică și una practică, care au ca scop dinamizarea procesului de învățare, prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național.

„Nu este greu să ai grijă de mediu – aceasta este învățătura pe care ne dorim să o transmitem pentru al doilea an consecutiv, prin intermediul programului educațional ECOlimpiada Elevilor. Din acest motiv, prin manualul pe care îl punem la dispoziție în școlile din România cu ajutorul partenerilor noștri, le aratăm elevilor cât de simplă și chiar distractivă poate fi reciclarea deșeurilor de ambalaje. Felicitări câștigătorilor și numărului mare de cadre didactice care ni s-au alăturat – peste 700 de profesori și reprezentanți ai inspectoratelor județene au susținut cea de-a doua ediție a programului educațional ECOlimpiada Elevilor”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Anul acesta, fiecare din cele peste 700 de clase de a III-a și a IV-a participante au fost reprezentate în etapa finală a competiției de către elevul care a realizat cea mai bună lucrare din clasă, conform evaluărilor învățătorului.

Bucuresti, 05.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *