Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Echitatia romaneasca incepe sa conteze in circuitul european

Un cal de performanță al Clubului Equestria a cucerit-o pe Alice Debany Clero, reputată antrenoare și călăreață americană

În 2012, Clubul de echitație Equestria din București și-a făcut un debut internațional frumos și onorant pentru echitația românească. Într-o perioadă când echitația autohtonă este aproape inexistentă ca disciplină sportivă (deși va fi una dintre cele mai populare probe ale Olimpiadei de la Londra, din iulie), echipa clubului bucureștean a obținut rezultate promițătoare, inclusiv câteva rezultate foarte bune, pe parcursul unui amplu circuit european derulat în perioada martie-aprilie 2012. 

Circuitul european al Clubului Equestria a inclus 5 cai: Con Palermo, San Landino, Armagheddon, Batisse de Rouet și Leopold, toți avându-l în șa pe sportivul Ionuț Năstase. A fost un turneu de o lună și jumătate, început în Austria, continuat în Franța, apoi o scurtă escală în Spania, urmând iar Franța și Austria, în drum spre casă.

Toate concursurile de sărituri peste obstacole la care a participat clubul de echitație din Snagov au fost internaționale, de nivel 2** și 3***, cu o participare largă, concurența între cei 400-800 cai per concurs fiind acerbă. Probele au fost de nivel 1,20-1,40, iar starul clubului, Armagheddon (foto), a intrat și la nivel de Mare Premiu, pe 1,45-1,50 m. Rezultatele obținute au fost cu atât mai meritorii cu cât caii și călăreții din Occident sunt foarte bine antrenați, având și antrenori foarte bine pregătiți, competiții de înalt nivel și o școală performantă de echitație.

“A fost o experiență interesantă și foarte importantă pentru pregătirea noastră și participarea la concursurile viitoare, într-o atmosferă de concurs 100% profesionistă. Ne bucurăm că, în doar doi ani de existență, Equestria a devenit un reper al sportului hipic în România, prin concursurile pe care le organizăm regulat (Cupa Equestria sau Marele Premiu al Municipiului București) și care dovedesc că ne-am atins obiectivul: educarea publicului în sensul înțelegerii și iubirii acestui sport nobil. Realizarea și organizarea concursurilor internaționale de echitație este următorul nostru obiectiv declarat. Suntem convinși că în viitorul apropiat vom reuși acest lucru, astfel încât să putem oferi sportivilor și publicului românesc concursuri internaționale de mare calibru, care să reînscrie România în circuitul european”, a declarat dr. Ozana Moraru (foto), proprietara clubului, ea însăși o talentată călăreață amatoare, care a demarat acest proiect din pură pasiune.

Cel mai important câștig al turneului efectuat de echipa bucureșteană a clubului Equestria este faptul că performanțele și nivelul fizic și tehnic al cailor clubului au cucerit-o pe Alice Debany Clero (foto), reputată antrenoare și călăreață americană. Alice Debany concurează încă din 1990 pentru SUA, pentru care a câștigat numeroase premii si poziții de vârf la importante concursuri internaționale, de Grand Prix și de Cupă de Națiuni: Achen, Calgary, Paris Bercy, Paris Porte de Versailles, New York World Cup GP, Gijon, Roma, La Baule, Amsterdam, Cannes, Palm Beach, San Patrignano etc.

În prezent Alice este antrenoare a echipei de sărituri peste obstacole a Dubaiului, după ce a antrenat anterior numeroși călăreți finaliști de World Cup și chiar de Jocuri Olimpice.

La Barbizon (Franța), unde se desfășoară anual unul dintre cele mai renumite concursuri internaționale din Europa, Alice a intrat în concursuri cu cel mai tânăr competitor al Equestriei, mezinul Leopold (7 ani). Aici reprezentanții clubului au pus bazele unei colaborări de durată cu această călăreață experimentată, interesată de România și de posibilitățile pe care România le oferă în domeniul echitației.

Bucuresti, 30.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *