bucharest tech week 2021

Echipamentele de protecție în industria alimentară și a ospitalității

Echipamentele de protecție sunt folosite în aproape toate domeniile de activitate, de la bucătăriile restaurantelor, la șantierele de construcții. Acestea au rolul de proteja lucrătorul în cazul unor incidente neplăcute, iar în funcție de locul de muncă sunt necesare anumite tipuri de echipamente pe care fiecare angajator are obligația să le pună la dispoziție oamenilor din firmă.

Industria alimentară și a ospitalității, una dintre cele mai grav afectate de pandemie, continuă să facă toate eforturile necesare pentru continuarea activităților în deplină siguranță, atât a angajaților, cât și a clienților. De la bucătarii care intră în contact direct cu ingredientele, până la cei responsabili de curățenia într-un restaurant sau într-un hotel, toată lumea trebuie să poarte echipamentele de protecție corespunzătoare, și nu doar în acest context epidemiologic, ci în oricare altă perioada.

Echipamentele de protecție în industria alimentară și a ospitalității

sursa foto

De ce ai nevoie de echipamente de protecție într-o bucătărie profesională

În bucătărie sunt multe pericole, de la suprafețe fierbinți la ustensile ascuțite. Cuptoarele fierbinți, flacăra de la aragaz sau lama ascuțită a cuțitelor pot fi cauza multor accidente pentru cei care lucrează în bucătăria unui restaurant. Purtarea echipamentelor de protecție corespunzătoare atunci când muncă ta se desfășoară în bucătăria unui restaurant te ajută să previi unele incidente neplăcute, cum ar fi arsurile sau tăieturile, ori altele de acest fel.

Echipamentele de protecție sunt însă indispensabile atunci când lucrezi cu alimentele, când intri în contact cu mâncarea care va ajunge în farfuria clienților, pentru că astfel îi protejezi și pe clienți, dar și pe tine. Mănușile și bonetele care țin strâns părul te ajută să pregătești preparatele în cel mai igienic mod și să eviți căderea unor corpuri străine în mâncare. Șorțurile curate, mănușile, prosoapele și multe alte obiecte de unică folosință te ajută să pregătești igienic alimentele, ceea ce înseamnă un plus de siguranță pentru clienții restaurantului.

Îmbrăcămintea te poate ajuta, de asemenea, să te protejezi de răniri, atunci când lucrați și cu alimente.

Care este echipamentul de protecție necesar într-o bucătărie profesională

Unui lucrător în bucătărie, fie că este bucătarul șef al restaurantului sau unul dintre angajații care se ocupă de această parte a afacerii, îi este necesară tunica cu mâneci lungi. Aceasta este indispensabilă din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela că protejează împotriva accidentelor care se pot produce din cauza suprafețelor fierbinți sau a mâncărurilor care ating temperaturi de preparare foarte ridicate.

Peste tunică este indicat de purtat și un șorț, pentru că acesta adaugă un strat în plus de protecție, atunci când se lucrează cu lichid sau preparate fierbinți sau sunt în jur suprafețe și echipamente de lucru fierbinți. În plus, acesta este un accesoriu care te ajută să arăți profesionist și un bun cunoscător al meseriei pe care o ai. Disponibil într-o gamă de materiale și stiluri, șorțul nu numai că oferă o protecție excelentă împotriva pericolelor care pot apărea în bucătărie, dar completează stilul uniformei tale.

Încălțămintea de bucătărie este de asemenea concepută pentru a proteja și mai mult. Cel mai important detaliu este acela că încălțămintea de protecție în bucătărie trebuie să fie anti-alunecare, pentru că într-un astfel de spațiu este posibil să existe frecvent podele umede. Există și încălțăminte numită ghete de protecție sau cizme de protecție. Acest tip de încălțăminte este făcut din materiale rezistente precum pielea, pentru a oferi extra suport și protecție împotriva unor incidente neprevăzute, cum ar fi ustensilele sau echipamente care cad.

Mănușile rezistente la tăieturi sunt esențiale în orice bucătărie. Acestea protejează mâinile mai ales atunci când este necesar să tăi produse neobișnuit de tari și trebuie să folosești cuțite cu lama extrem de ascuțită.

Mănușile de cuptor protejează mâinile atunci când trebuie să lucrezi cu vase fierbinți sau alte echipamente pentru gătit. Fiind fabricate din materiale rezistente la căldură, acestea pot fi folosite pentru a muta tigăile de pe foc, vasele sau pentru a scoate tăvile din cuptorul încins, fără să existe pericolul accidentelor.

Există inclusiv mănuși de protecție care pot fi purtate atunci când se lucrează cu anumite tipuri de ingrediente, putându-se preveni astfel incidentele. Anumite produse, cum sunt de exemplu ardeii iuți, pot provoca iritație la nivelul pielii dacă sunt atinși fără a purta mănuși de protecție din vinyl. Pe DispoTrading, vei gasi toate echipamentele necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *