expoplast Sibiu 2019

Echipa Visuri la cheie a transformat un apartament distrus într-o locuință de vis

Fiecare dintre noi se află în căutarea fericirii, dar fericirea nu este o destinație, ci o călătorie în sine. Miercuri, echipa Visuri la cheie a adus fericirea în casa unei familii care nici nu bănuia cât de aproape era de îndeplinirea unui vis.

Cea de-a noua ediție a noului sezon Visuri la cheie a înregistrat 11.4 puncte de rating și 27% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 8.1 puncte de rating și 19% share. 

Pe întreaga durată de difuzare, 20:30 – 22:29, la nivel național, peste 1.5 milioane de telespectatori au trăit emoția unui vis împlinit, iar în minutul de maximă audiență, de la 20:51, emisiunea Visuri la cheie a adus în faţa televizoarelor aproape 2 milioane de români. 

O familie frumoasă a primit o șansă la o viață mai bună

Viața familiei Tudorache, formată din Cristina, Bogdan și cei doi copii, Costi și Adrian, nu a fost niciodată ușoară, dar boala de care suferă băiatul cel mic i-a făcut traiul și mai greu. Cu doi ani în urmă, Adrian a fost diagnosticat cu o boală gravă, în urma căreia structurile osoase i se distrugeau, iar din acel moment copilul nu și-a mai putut folosi piciorul stâng. De atunci, viața familiei s-a schimbat complet, mama a renunțat la serviciu pentru a avea grijă de băiat și toate resursele financiare merg către tratamentele specializate pentru Adrian și pentru educația copiilor. În momentul în care echipa Visuri la cheie a ajuns la Ploiești, apartamentul familiei Tudorache arăta deplorabil, tencuiala cădea de pe pereți, era umiditate în toată locuința, mobila și parchetul erau putrezite, iar instalația electrică era complet compromisă.

Dragoș Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu și Omid Ghannadi au mers miercuri la Ploiești pentru a împlini încă un vis și a le oferi unor oameni frumoși șansa la o viață mai bună. Momentul în care ei au ajuns la ușa familiei Tudorache a fost unul extrem de emoționant, părinților nu le venea să creadă că în scurt timp vor locui într-un apartament complet renovat și utilat. Cei patru au avut la dispoziție numai câteva minute pentru a se pregăti de o vacanță de neuitat la munte. Adrian a fost la kinetoterapie, a jucat fotbal, fiind pasionat de acest sport, au mers într-un parc de distracții, au tras cu arcul, au avut parte de o experiență inedită pe munte cu o mașină de off-road și s-au bucurat de momente incredibile împreună.

În tot acest timp, la Ploiești, constructorii, voluntarii și echipa Visuri la cheie au început treaba. Lucrurile vechi au fost scoase din apartament, dar au fost păstrate cele dragi familiei, iar Dragoș, Alina, Adela și Omid au discutat planul și și-au împărțit sarcinile.

Omid Ghannadi a reușit să adauge o zonă nouă încăperii de zi. Pe locul fostului parapet, care a rezultat la închiderea balconului, a așezat masa de dining, astfel a oferit familiei un spațiu de sufragerie. Livingul, care seara se transformă în dormitorul părinților, a fost imaginat de Omid ca o zonă care poate aduce un suflu de vacanță, de relaxare și a folosit multe texturi, imprimeuri, motive mediteraneene și a avut în permanență în minte o casă din Portugalia. În final, arhitectul a fost fericit că a putut oferi familiei un spațiu vesel, tineresc, care să-i poarte noroc într-o nouă și mult mai bună etapă a vieții.

Adela Pârvu s-a ocupat de camera celor doi băieți, o încăpere pe care a împărțit-o în două zone distincte, fiecărui băiat i-a conceput locul lui. Structura încorporează surse de iluminat, dar și zone de depozitare sub forma unor cuburi suspendate, iar în partea de jos a așezat dulapuri și rafturi. Adela a încercat să creeze o structură cât mai transparentă, pentru a asigura necesarul de lumină naturală în cameră. De o parte și de alta a structurii se află paturile, poziționate pe diagonală, astfel încât frații să poată comunica între ei. Pentru ca încăperea să nu pară aglomerată, a ales ca mobila să fie albă, iar finisajele cu textură ca de lemn să aibă un aspect albicios. De asemenea, a optat pentru vopsirea tavanului în aceeași nuanță cu cea a pereților, un gri luminos, astfel încât fragmentările la nivelul suprafețelor să fie cât mai puține cu putință.

Alina Vîlcu s-a ocupat de baie și camera bunicii, care în timpul săptămânii este cameră de studiu pentru Adrian. Pentru camera bunicii, Alina a ales un stil elegant, sobru, iar toate elementele decorative au fost împrumutate din universul decorativ al unei case de tip clasic. Astfel, a reușit să creeze iluzia unui spațiu mai mare, care depășește limitările unui apartament mic de bloc. Pentru a da și mai multă profunzime, a ales să vopsească tavanul și partea superioară a pereților cu o culoare mai inchisă. Baia a fost și ea o provocare, pentru că este foarte mică, cu puține elemente care pot fi schimbate. Arhitecta a apelat la diferite trucuri decorative pentru a mări spațiul: zona mare cu oglindă, placaje texturate de pereți, pardoseala lucioasă care reflectă lumina.

După o săptămână departe de casă, familia Tudorache s-a întors la Ploiești și s-a bucurat nespus de schimbările aduse locuinței. De acum înainte, Cristina, Bogdan, Adrian și Costi vor trăi o nouă viață, într-un spațiu frumos care le va da optimism și motive să zâmbească în fiecare zi.

Săptămâna viitoare, miercuri, echipa Visuri la cheie va merge în localitatea Afumați, județul Ilfov, pentru a cunoaște o familie greu încercată de viață, dar extrem de pozitivă, care nu a încetat niciun moment să lupte pentru visurile ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *