Baby Boom Show Virtual

Echipa specializata pentru actiuni de cautare si salvare

Sase fosti caini fara stapan au inceput antrenamentele pentru actiuni de cautare si salvare, in cadrul unei echipe specalizate pentru  astfel de interventii, care va activa in cadrul proiectului Caini Pentru Oameni desfasurat in Romania din anul 2004 de fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN. Intr-o prima faza, cei sase caini se au trecut impreuna cu conducatorii lor  prinintr-o tabara speciala de pregatire, pe parcursul careia au fost supusi antrenamentelor si testelor specifice interventiilor pentru cautarea victimelor, sub indrumarea lui Vlad Popescu, lector acreditat de Clubul de Dresaj Canin din Romania.

Pregatirea cuprinde exercitii atat pentru oameni cat si pentru caini, necesare in procesul de cautare a victimelor pe teren, precum antrenament fizic, tehnici de cautare de zi si noapte, orientare, notiuni de alpinism etc.

Ideea pregatirii unei echipe speciale pentru actiuni de salvare a aprut in urma rezultatelor de exceptie obtinute de cainii aflati deja in cadrul echipei Caini Pentru Oameni si dovedite pe teren in cazul operatiunii de cautare din incinta halei prabusite la fabrica Vulcan – prima actiune de cautare si salvare din Romania la care au fost folositi fosti caini fara stapan alaturi de cei apartinand Protectiei Civile.

Despre proiectul „Caini pentru Oameni”

Proiectul "Caini Pentru Oameni”, a fost initiat in 2004 de Fundatia pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN cu scopul pe de o parte de a schimba mentalitatea publicului in legatura cu cainii fara stapan dovedindu-le valoarea, iar pe de alta parte, pentru a le oferi o noua viata si pentru a ajuta oameni care au nevoie de ajutor.

Proiectul pleaca de la premisa ca multi caini fara stapan pot fi companioni agreabili pentru oameni, calitati care ii recomanda ca si caini de terapie sau de salvare.

In acest sens, fosti caini fara stapan sunt instruiti de experti si lucreaza ca si caini de terapie si/sau de salvare. Munca cu ei presupune pregatire regulata si atenta din partea unor dresori experimentati, precum si un spatiu de antrenament si echipament specific.

Bucuresti, 31.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *