free download 78 travel guides written by experts

Echipa Metrorex luptă la „Bravo, România!” pentru un puști rănit în incendiul de la Colectiv

Duminică, 22 mai, de la ora 22.00, la Antena 1

Duminică seara la „Bravo, România!” Metrorex „iese la suprafață” pentru un show luminos. Conductori, mecanici, electricieni, personal din administrație, toți sunt mai mult decât bucuroși să fie parte din acest show despre omenie.

Oameni care de 30 de ani asigură transportul rapid al bucureștenilor, dintr-un colț în altul al Capitalei, mereu nevăzuți, fără un chip distinct, devin acum staruri pe scena show-ului de la Antena 1.

Motivul? Mihai, un elev de 15 ani, care la câteva luni de la naștere a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. Părinții au fost devastați când au aflat, iar până în prezent a avut cinci intervenții chirurgicale. Nu a mers niciodată, nu a putut simți pământul sub picioare și încă de la 6 luni a stat într-un cărucior. Însă boala nu l-a oprit să fie un adolescent ca toți ceilalți. În octombrie anul trecut, un prieten i-a făcut o surpriză: o seară la concertul rock Goodbye to Gravity de la clubul Colectiv. Ce a urmat știe o țară întreagă. În urma incendiului i-au fost afectate mâinile, burta și picioarele, astfel că acum Mihai nu mai poate să-și folosească brațele pentru activități uzuale. Are nevoie de tratament costisitor care să ajute la vindecarea grefelor de piele.


„Era într-o vineri spre sâmbătă. M-am urcat în mașină să-l duc pe Mihai și cei doi prieteni la concertul rock. Nu m-am așteptat nicio clipă că se va întâmpla o tragedie”, povestește tatăl adolescentului. La rândul lui, Mihai își amintește acele cipe de coșmar: „Am ajuns la Colectiv, eram entuziasmați să ascultăm trupa rock. Ne așezasem în fața scenei să putem vedea mai bine. Eu eram cu încă doi prieteni, Pavlos și Laurențiu. Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt. Trupa cânta ultima melodie pe scenă, iar spre sfârșitul melodiei au dat foc la artificii și a luat foc stâlpul. După câteva secunde a luat foc și tavanul. Toată lumea era panicată, fugeau spre ieșire. Și eu m-am panicat foarte rău. Pavlos m-a luat și m-a târât pe jos, că nu putea altfel, și deodată a fost o explozie care ne-a izbit la pământ. M-am târât spre ieşire, în timp ce eram călcat în picioare, iar Pavlos m-a luat și m-a dus afară la ambulanță. Am ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 35% din corp. Eram foarte umflat – mi-a zis mama – şi abia mi se distingeau trăsăturile. În primele 20 de zile de internare îmi făceau anestezie generală când îmi schimbau pansamentele. Dorința mea cea mai mare este să mă fac bine să mă duc la școală.”

Pentru Mihai vor intra în concurs la „Bravo, România!” angajați ai Metrorex, care pentru prima oară în viață vor străluci pe scenă. Marian Baragau, de exemplu, are 60 de ani și lucrează de 38 de ani ca Instructor ATC, se ocupă de pregătirea personalului din puct de vedere al sănătății și securității în muncă. Este căsătorit, însă nu are copii, iar cel mai mare vis al lui, pe care nu și l-a îndeplinit, a fost să devină actor. Va putea însă să-și exerseze talentul la Antena 1, pe scena din fața juraților. Alături de el va veni și colegul lui, Teodor, care are 54 de ani și lucrează de 25 de ani ca mecanic conductor la Metrorex, dar și Mitică Vrote, în vârstă de 52 de ani, cu o experiență de 32 de ani ca revizor de locomotivă și ramă electrică de metrou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *