free download 78 travel guides written by experts

Echipa Centrului oftalmologic Oculus a fost invitata la cel mai important congres oftalmologic

anual britanic, organizat de Royal College of Ophthalmologists

Dr. Ozana şi Cristian Moraru de la Centrul oftalmologic Oculus au revenit recent de la Birmingham – Marea Britanie, unde au fost invitaţi, în perioada 21-23 mai a.c., de către Royal College of Ophthalmologists, la cel mai important congres oftalmologic anual britanic. Reputaţii chirurgi români au fost invitaţi să prezinte, în cadrul acestui congres, ultimele tehnologii în operaţiile de pol anterior, în special tehnologia FemtoLaser şi Verion în operaţia de cataractă asociată cu astigmatism.

În cadrul simpozionului de specialitate la care au participat chirurgii Oculus, prezenţa românească a fost salutată entuziast – cu sala arhiplină şi cu discuţii interesante la sfârşitul prezentării. Centrul Oftalmologic Oculus este singura clinică de profil din România şi din Europa de Est care deţine un astfel de echipament tehnologic de ultimă generaţie. Sistemul Verion alături de întreaga suită "Cataractă Refractivă" e singurul din zona est-europeană, din cele doar trei prezente în întreaga Europă.

“A fost o experienţă interesantă, într-o ţară în care serviciile medicale şi sistemul medical funcţionează din ce în ce mai bine. Dar, în primul rând, a fost o experienţă în care am reuşit să le arătăm şi britanicilor că oftalmologia românească (sau o parte din ea) nu e cu nimic mai prejos faţă de cea vest-europeană sau americană”, a declarat dr. Ozana Moraru (foto) la revenirea în ţară.

Chirurgii Oculus sunt singurii oftalmologi români invitaţi de diverse organizaţii de profil europene şi mondiale să-şi prezinte experienţa la cele mai înalte foruri de specialitate din lume, atât prin conferinţe teoretice, cât şi prin sesiuni de operaţii în sistem Live, iar această prezenţă la Birmingham nu a făcut decât să confirme aprecierea pe care colegii europeni o au la adresa chirurgilor acestei clinici autohtone.

Bucuresti, 27.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *