free download 78 travel guides written by experts

ECDL ROMANIA sprijina integrarea sociala a tinerilor cu sindromul DOWN

Pana in primavara anului 2010, elevii din trei licee oradene sunt incurajati sa se imprieteneasca si sa ii cunoasca mai bine pe tinerii cu sindromul Down din cadrul Asociatiei Down din Oradea. ECDL ROMANIA este partener al Proiectului “Prietenii mei de la ADOR”, descurajand discriminarea in ceea ce ii priveste pe cei cu dizabilitati intelectuale.

ECDL ROMANIA alaturi de Asociatia Down Oradea, Primaria Oradea si Asociatia “instruIT”, centru acreditat ECDL, impreuna cu trei licee oradene – Liceul “Onisifor Ghibu”, Colegiul National “Mihai Eminescu” si Liceul Teoretic “Emanuel” vor  desfasura proiectul “Prietenii mei de la ADOR” prin care se doreste eliminarea prejudecatilor majore cu care se confrunta tinerii cu sindromul Down si familiile acestora.

Elevii din liceele partenere din Oradea vor interactiona cu tinerii deosebiti din ADOR, constientizand astfel ca noi, cei asa-zisi “normali,” suntem aceia care ar trebui sa invatam sa traim alaturi de persoanele cu Sindrom Down, sa-i acceptam ca pe niste buni prieteni ai nostri.

Liceenii vor fi instruiti si certificati in realizarea de pagini web, obtinand certificarea recunoscuta international ECDL WebStarter. Avand aceste abilitati, liceeni vor lucra in echipe, realizand cate o pagina web despre un copil cu sindromul Down. Site-urile create de elevi vor fi gazduite de pagina de Internet ADOR si vor fi premiate.

Toti cei implicati in acest proiect isi doresc sa scoata din vocabularul tinerilor cuvantul "Retardat" atunci cand vorbesc despre un copil cu Sindrom Down si sa fie inlocuit de cuvantul "Respect".

“Prietenii mei de la ADOR” si-a stabilit următoarele obiective:
·    Implicarea elevilor din liceele oradene in activitati legate de responsabilitatea sociala
·    Sprijinirea incluziunii sociale a tinerilor cu Sindrom Down
·    Constientizarea faptului ca Tehnologia Informatiei si Internetul pot constitui instrumente puternice pentru rezolvarea unor probleme sociale

Bucuresti, 27.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *