free download 78 travel guides written by experts

ECDL ROMANIA castiga Best Practice Award la Forumul International ECDL Bucuresti

Decernarea Best Practice Award ECDL 2014 a adus un nou premiu pentru ECDL ROMANIA la categoria Gouverment/ Public pentru susţinerea proiectului “Cunoştinţe de utilizarea calculatorului şi informatică medicală pentru creşterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România” co-finanţat din Fondul Social European. Ceremonia a avut loc la Bucureşti joi, 22 mai 2014, în cadrul Forumului Internaţional ECDL, eveniment anual care reuneşte delegaţi ECDL (European Computer Driving Licence) de pe toate continentele lumii cu factori de decizie politică şi oficiali guvernamentali, pentru a impărtaşi informaţiile şi exemplele  de bună practică referitoare la dezvoltarea aptitudinilor IT şi promovarea alfabetizării digitale globale.

ECDL Foundation, autoritatea mondială de certificare pentru cel mai răspândit program de certificare a aptitudinilor de utilizare a computerului la nivel internaţtional, a iniţiat în cadrul Forumului Internaţional ECDL Best Practice Awards pentru a face cunoscute şi a da credit iniţiativelor şi proiectelor care sunt considerate exemple excepţionale de implementare a programelor ECDL, care ajută la creşterea nivelului competenţelor digitale şi la promovarea ECDL pe pieţele locale. Categoria “Gouverment/ Public” face cunoscute şi onorează iniţiativele implementate in sectorul public, iar în acest an a fost câştigată de ECDL ROMANIA alături de Oesterreichische Computer Gesellschaft (OCG), operatorul national ECDL în Austria. Premiul a fost înmânat de către dl. Jim Friars, Chairman ECDL Foundation.

Proiectul “Cunoştinţe de utilizarea calculatorului şi informatică medicală pentru creşterea adaptabilităţii asistentelor medicale din spitalele din România” a avut ca obiectiv îmbunătăţirea mobilităţii şi a adaptabilităţii personalului sanitar mediu din spitalele din România (4000 de asistente şi asisenţi medicali) la condiţiile în schimbare ale sistemelor sanitare prin îmbunătăţirea competenţelor şi a aptitudinilor în domeniul ITC şi al noilor tehnologii.

În fiecare an are loc Forumul ECDL Foundation, la care participă reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale care administează programul de certificare ECDL în 150 de ţări din întreaga lume. În acest an, ca o recunoaştere a progreselor realizate de România, Forumul ECDL Foundation are loc la Bucureşti în perioada 22 – 23 mai 2014.

Evenimentul s-a bucurat în deschidere de prezenţa domnului prof. univ. dr. Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale şi a domnului Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, Bebe-Viorel Ionică care au subliniat importanţa dezvoltării şi integrării competenţelor digitale în sistemul din România şi au recunoscut în acest sens contribuţia introducerii standardului ECDL la noi în ţară.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent 13 milioane de persoane înregistrate în program. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de testare acreditate pe întreg teritoriul ţării. Peste 230 000 de candidaţi s-au înscris în programul ECDL la nivel naţional şi au fost eliberate mai multe de 170 000 de Permise ECDL în România.

Bucuresti, 23.05.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *