free download 78 travel guides written by experts

EBS Romania – cifra de afaceri de peste 2 mil. de EUR in primul semestru

EBS România împlineşte pe 1 iunie 9 ani de existenţă şi de dezvoltare continuă în industria de software, având în prezent peste 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri pe 2008 de 5,64 Mil. EUR, în creştere cu 70% faţă de anul anterior.

Veniturile grupului EBS în primele 4 luni ale anului 2009 se ridică la 2,08 Mil EUR, cu 32% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net în această perioadă a fost de 307.500 EUR, în creştere cu 7%.

Creşterea cifrei de afaceri în primele 4 luni ale anului provine din activităţile de software engineering şi software services prestate pe pieţele externe. “În această perioadă pe plan extern am intensificat activităţile de marketing şi vânzări. Şi pe piaţa internaţională am resimţit efectele crizei economice, la clienţi precum BMW sau Daimler, dar am reuşit să creştem datorită noilor clienţi identificaţi, care nu activează în industria de automotive” a declarat Daniel Metz, CEO EBS România.

Pe piaţa locală efectele crizei s-au resimţit prin scăderea cu 19,5% a veniturilor Clarvision ERP.
Cu toate acestea, în spiritul EBS de a avea o abordare ofensivă şi proactivă a provocărilor pieţei, s-a demarat la început de 2009 înfiinţarea unui nou domeniu de business, prin încheierea unui parteneriat cu SAP – liderul mondial în soluţii software pentru afaceri. 

Obiectivul pe 2009 este atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 6 Mil EUR, în creştere cu 10% faţă de 2008.  “Datorită instabilităţii economiei, în această perioadă este esenţial să înţelegem evoluţia pieţei şi să reuşim să ne pliem din timp pe aceasta. Rămânem în continuare optimişti privind viitorul pieţei şi încrezători în forţele echipei noastre” a mai adaugat Daniel Metz, CEO EBS România.

Bucuresti, 15.05.2009 {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *